"Ik kan nu nog beter doen waar ik goed in ben"

Floreo Sterke Punten Challenge

Sterke Punten Challenge volgens leerkracht Bibianne Findhammer (Floréo)

Ervaringen deelnemers Sterke Punten Challenge – om te delen!

Deelnemers aan de Floréo Sterke Punten Challenge vertellen hun ervaringen. In deze challenge daag je jezelf uit om in je dagelijkse werk meer te doen van wat je goed kunt. Je vergroot je sterke punt uit en benoemt een persoonlijke droom. Daarna ga je stap voor stap je acties uitvoeren om je droom dichterbij te halen. Samen met collega’s van Floréo-scholen reflecteer je op je challenge en help je elkaar verder. 


De ervaring van Bibianne Findhammer, groep 8 De Sterrenwacht

Hoe gaat het? Wat heb je tot nu toe kunnen oppakken?
Het gaat goed. Mijn sterke punt is dat ik een veilige sfeer in de groep kan creëren. Ik heb ook vertrouwen in groep. Ik wil de kinderen op hun eigen manier zelf verantwoordelijkheid geven voor het behalen van hun doelen. Wat ik nu aan het doen ben, is dat ik ze zelf plannen laat maken hoe ze hun leerdoelen gaan halen. Zoals bedacht ben ik met spelling begonnen. Ook heb ik het al een keer met taal gedaan. Ik heb ze een spel laten bedenken waarmee je woorden kunt leren. Ze kwamen met de wildste en leukste ideeën: twister, bekertjes neerschieten met woorden erop, memory of zelf een kahoot-quiz maken. Zo stonden ze opeens midden in het lokaal twister te doen met woorden onder hun handen en voeten. Wat een energie!

Wat merk je ervan?
De inzet van de kinderen is heel hoog, ze vinden het echt leuk. De toetsscores zijn omhoog gegaan, daar ben ik ook heel tevreden mee en de kinderen zijn er trots op. Ongeacht de toetsscores wilden de kinderen sowieso hiermee verder, dus het helpt ook erg in de motivatie.
De wens van de challenge was dat ik meer achterover kon leunen. Natuurlijk is het even wennen maar ik merk al verschil in de klas. Omdat ik mijn handen vrij heb als ze zelf met hun spel bezig zijn, heb ik nu meer tijd om de kinderen die het echt moeilijk vinden aan tafel uit te nodigen en te begeleiden. Zo kan ik veel gerichter en met aandacht begeleiden. Dat is heel fijn voor de kinderen en voor mezelf.
Ik kan dan ook nog beter doen waar ik goed in ben: een veilige sfeer in de groep creëren. Ik kan bijvoorbeeld rustig bij een kind gaan zitten en de tijd nemen om te reflecteren over de beste manier voor hem of haar om te leren. Ik geef ze mee dat niks goed of fout is, het leren mag op je eigen manier. 

Wat wil je je collega’s meegeven?
Ik word er gewoon heel enthousiast van. De Sterke Punten Challenge is een unieke manier om te experimenteren. De kinderen worden er blij van, ik word er blij van. Ik zou niet weten waarom je het niet zou doen.

 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons