NSvP - zodat werken voor iedereen werkt

De NSvP - Nederlandse Stichting voor Psychotechniek, opgericht in 1926 -  houdt de vinger aan de pols bij werkend Nederland. Wat speelt er? Waar krijgen we in de toekomst mee te maken? En hoe geven we dat vorm op een manier die voor iedereen werkt? We verbinden wetenschap en praktijk en kijken kritisch naar vastgeroeste patronen. Door middel van financiering en ondersteuning jagen we ontwikkelingen aan en bieden we kansen aan frisse denkers en tot nu toe onbenut talent. 

Onze ambitie
Als het aan de NSvP ligt, hebben we over 10 jaar een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen, waar technologie vóór de mens werkt en toekomstbestendig is. Wij geloven dat dit kan. Daarom brengen we arbeidsmarktvraagstukken in beweging door te investeren in innovatief onderzoek en vernieuwende projecten. 

 

Hoe wij werken
Een arbeidsmarkt die toekomstbestendig is, die creëren we samen. De NSvP trekt daarom op met ambitieuze partners die buiten gebaande paden verandering aan willen jagen. Door het uitschrijven van thematische challenges draagt de NSvP bij aan het tot stand komen van nieuwe initiatieven. Via het eigen kenniscentrum www.innovatiefinwerk.nl en diverse netwerken en media verspreidt de NSvP de ontwikkelde kennis en opgedane ervaring.

De NSvP::

  • subsidieert projecten via het uitschrijven van challenges
  • deelt de ontwikkelde kennis o.a. via het kenniscentrum www.innovatiefinwerk.nl
  • organiseert werkconferenties, symposia en een jaarlijks OmkeerEvent
  • financiert een fellowship in samenwerking met NIAS-KNAW
  • reikt jaarlijks de David van Lennep Scriptieprijs uit aan auteurs van excellente mastertheses 
  • is mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse HBO-innovatieprijs Mens, Werk en Organisatie  (i.s.m. lectorenplatform Breed Platform Arbeid)
  • stelt jaarlijks max. twee PhD-Innovatiebeurzen van € 5.000 ter beschikking
  • brengt  publicaties, whitepapers en themanieuwsbrieven uit
  • verbindt partijen: wetenschap, praktijk, onderzoekers, professionals, HR-innovators.

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons