Waarom werken vanuit talent werkt - de inzichten

OM TalentVersterker

De TalentVersterker in het OM

Bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland is een groep van 15 medewerkers aan de slag gegaan met kleine experimenten binnen de NSvP Sterke Punten Challenge. Door het ontwikkelen van de VerSterker willen zij enerzijds dat medewerkers ontdekken welke talenten zij hebben en hen stimuleren deze ook daadwerkelijk in te zetten in hun werk. Anderzijds willen zij dat het binnen de organisatie ‘normaler’ wordt om stil te staan bij wat je goed kan en hierover met elkaar in gesprek te zijn. Het experiment is afgerond en de projectgroep van OM Noord Holland maakten het Magazine Talent VerSterker.

"We stoeiden echter met hoe we iets kunnen opleveren nu het experiment ten einde komt. We hebben de afgelopen twee jaar namelijk een rijkheid aan inzichten opgedaan. Vooral door dingen uit te proberen. Hoe maak je die learnings zichtbaar en deelbaar, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen? Een droog rapport past wat ons betreft niet. Daarom besloten we een magazine te maken. Hierin nemen we je mee in ons verhaal. Je leest over de aanleiding, werkwijze en deelnemers; we hebben interviews en persoonlijke blogs; we gaan in op waarom het werken vanuit talenten ‘werkt’, vindt verspreid de learnings terug die we opdeden en je vindt concrete werkvormen om mee aan de slag te gaan binnen je eigen team. Of met een collega."

"Veel dingen lukten. En soms lukten dingen ook niet. Logisch ook, dat hoort bij experimenteren! Iets nieuws doen waarvan je nog niet weet hoe het uitpakt… Je verlegt grenzen en leert – ook als het anders loopt dan je dacht. Daarom vertelt dit magazine het hele verhaal, zoals het is. Zodat we recht doen aan onze zoektocht van de afgelopen twee jaar. Wat werkte nou goed? Wanneer werkte het niet en wat gebeurde er dan? Hoe kunnen we daarvan leren? Daarmee hopen we dat dit magazine inspireert en bijdraagt aan vervolggesprekken over dit onderwerp. Want hoewel het experiment ten einde is: het werken vanuit talenten stopt hiermee niet, sterker nog: wat ons betreft begint het hier pas."

 

De redactie: Sanne Giphart en Kristyna Klister
Met bijdragen geschreven door Derk van der Pol en Saskia Tjepkema (Kessels & Smit)

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons