Symposium : : De Tussenstand - 26 maart Utrecht

Leren van praktijkexperimenten met mensgericht beoordelen

WE HEBBEN HET SYMPOSIUM GEANNULEERD VANWEGE COVID-19. 
We gaan het verplaatsen naar dinsdag 15 september, zelfde locatie. Meer info (o.a. over aanmelden) volgt later. We hopen op jullie begrip en geduld!

 

Iedere HRM’er moet tegenwoordig iets met de groeiende frustratie over de trage, logge, en individualistische aard van bestaande Performance Management-systemen. Wetenschappers, bedrijven en medewerkers zelf roepen steeds vaker op tot het afschaffen van deze interne ‘veroordelingscycli’. De sterktes van mensen moeten radicaal centraal komen te staan – in plaats van de focus op zwaktes. Dat heeft in afgelopen periode geleid tot allerlei nieuwe PM-experimenten bij organisaties.

Tijd dus voor een tussenstand. Naast de vraag HOE het anders moet, is er ook de vraag OF anders altijd beter is. Wat kunnen we inmiddels leren van elkaar? Op donderdag 26 maart 2020 organiseert de NSvP in De Zilveren Vosch (Utrecht) het symposium “De Tussenstand: Leren van praktijkexperimenten met mensgericht beoordelen en ontwikkelen”.

De ingrediënten van deze middag 

  • Introductie van Niels Willems, HR Business Coach bij Albert Heijn. Hij maakt plenair de tussenstand op van diverse PM-experimenten die bij Albert Heijn zijn geïnitieerd. Vandaaruit zal hij prikkelende vragen terugstellen aan de HRM-professional: weten we precies wat we aan het doen zijn?
  • In 2019 hebben Gasunie, Openbaar Ministerie, Universiteit Twente, scholenkoepel Floréo en Hogeschool Windesheim zichzelf uitgedaagd om een nieuwe stap te zetten. De uitkomsten van deze SterkePuntenChallenge willen zij tijdens dit symposium graag met je delen. Hoe heeft de nieuwe aanpak gewerkt en welke tegenkrachten kun je verwachten? Welke rol kunnen goede beleidsexperimenten spelen om intern een stap verder te komen?
  • In een panel- en zaaldebat gaan we in op de uitkomsten van deze praktijkexperimenten. Deel hier ook je eigen ervaringen met open vizier.
  • We eindigen de middag met de jaarlijkse uitreiking van de David van Lennep Scriptieprijs, voor de beste universitaire Masterscriptie op het gebied van mens, werk en organisatie.

 

Kom ook!

Dus ben je HR-professional, beleidsmaker, wetenschapper, adviseur of gewoon geïnteresseerd, dan zien we je graag op deze middag in Utrecht! NSvP-symposia richten zich op een gemengd, actief en kritisch publiek. Ze zijn gratis te bezoeken, maar meld je wel eerst aan via het formulier op deze pagina (zie Aanmeldknop onder “praktisch”).

Datum: 26 maart 2020 | Tijd: 13.30 - 17.30 uur (inclusief afsluitende borrel)  GEANNULEERD - NIEUWE DATUM is DINSDAG 15 SPETEMBER. Details volgen later.
Locatie: De Zilveren Vosch | Plompetorengracht 3 | Utrecht


Lees de artikelen over Sterke Punten Benadering - Performance Management - Talentgericht en Mensgericht beoordelen:

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons