Symposium : : De Tussenstand - 26 maart Utrecht

Leren van praktijkexperimenten met mensgericht beoordelen

WE HEBBEN HET SYMPOSIUM GEANNULEERD VANWEGE COVID-19. 
We gaan het verplaatsen naar dinsdag 15 september, zelfde locatie. Meer info (o.a. over aanmelden) volgt later. We hopen op jullie begrip en geduld!

 

Iedere HRM’er moet tegenwoordig iets met de groeiende frustratie over de trage, logge, en individualistische aard van bestaande Performance Management-systemen. Wetenschappers, bedrijven en medewerkers zelf roepen steeds vaker op tot het afschaffen van deze interne ‘veroordelingscycli’. De sterktes van mensen moeten radicaal centraal komen te staan – in plaats van de focus op zwaktes. Dat heeft in afgelopen periode geleid tot allerlei nieuwe PM-experimenten bij organisaties.

Tijd dus voor een tussenstand. Naast de vraag HOE het anders moet, is er ook de vraag OF anders altijd beter is. Wat kunnen we inmiddels leren van elkaar? Op donderdag 26 maart 2020 organiseert de NSvP in De Zilveren Vosch (Utrecht) het symposium “De Tussenstand: Leren van praktijkexperimenten met mensgericht beoordelen en ontwikkelen”.

De ingrediënten van deze middag 

  • Introductie van Niels Willems, HR Business Coach bij Albert Heijn. Hij maakt plenair de tussenstand op van diverse PM-experimenten die bij Albert Heijn zijn geïnitieerd. Vandaaruit zal hij prikkelende vragen terugstellen aan de HRM-professional: weten we precies wat we aan het doen zijn?
  • In 2019 hebben Gasunie, Openbaar Ministerie, Universiteit Twente, scholenkoepel Floréo en Hogeschool Windesheim zichzelf uitgedaagd om een nieuwe stap te zetten. De uitkomsten van deze SterkePuntenChallenge willen zij tijdens dit symposium graag met je delen. Hoe heeft de nieuwe aanpak gewerkt en welke tegenkrachten kun je verwachten? Welke rol kunnen goede beleidsexperimenten spelen om intern een stap verder te komen?
  • In een panel- en zaaldebat gaan we in op de uitkomsten van deze praktijkexperimenten. Deel hier ook je eigen ervaringen met open vizier.
  • We eindigen de middag met de jaarlijkse uitreiking van de David van Lennep Scriptieprijs, voor de beste universitaire Masterscriptie op het gebied van mens, werk en organisatie.

 

Kom ook!

Dus ben je HR-professional, beleidsmaker, wetenschapper, adviseur of gewoon geïnteresseerd, dan zien we je graag op deze middag in Utrecht! NSvP-symposia richten zich op een gemengd, actief en kritisch publiek. Ze zijn gratis te bezoeken, maar meld je wel eerst aan via het formulier op deze pagina (zie Aanmeldknop onder “praktisch”).

Datum: 26 maart 2020 | Tijd: 13.30 - 17.30 uur (inclusief afsluitende borrel)  GEANNULEERD - NIEUWE DATUM is DINSDAG 15 SPETEMBER. Details volgen later.
Locatie: De Zilveren Vosch | Plompetorengracht 3 | Utrecht


Lees de artikelen over Sterke Punten Benadering - Performance Management - Talentgericht en Mensgericht beoordelen:

Thema's

Onderwerpen

Sprekers en experts

Laura Lamers

Inclusief Platformwerk: drie initiatieven, een veelvoud aan inzichten

Hoe maken we beter gebruik van de potentiële meerwaarde van online arbeidsplatforms voor een meer inclusieve arbeidsmarkt? Die vraag stond centraal in de ‘challenge Inclusief Platformwerk’ van NSvP en SBCM, van waaruit drie initiatieven (KlusCV, CurrentWerkt! en LaNSCO United) kansen en obstakels hebben verkend. 
De presentatie van Laura biedt een kijkje in de lessen die zijn opgedaan in het monitoren van de drie challenge initiatieven. Specifiek wordt ingegaan op de kansen van platformwerk voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, en de rol die platformtechnologie kan spelen om kansen voor inclusie te vergroten. Hiermee biedt de presentatie een eerste indruk van de inzichten die worden gedeeld in het boek ‘Inclusief Platformwerk’. 

Laura Lamers is PhD onderzoeker aan de Universiteit Twente, faculteit Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences. Haar focus ligt op het snijvlak van technologie en samenleving, meer specifiek menselijke waardigheid. 

Niels Arntz

In een vraaggesprek met Luc Dorenbosch (NSvP) zet Niels uiteen hoe hij als platformondernemer in Nederland aankijkt tegen de ontwikkelingen binnen platformwerk. Hoe luister je als platform naar de mensen die via je platform werken? Wat kunnen samenwerkingen tussen platforms en overheid opleveren? Wat denkt Niels over de kans van slagen van platformwerk, ook als mensen niet geheel zelfstandig kunnen werken? Kan het breder of anders dan nu het geval is? Hoe hij zou willen dat het debat over platformwerk gevoerd zou worden voor meer innovatie op de arbeidsmarkt? 

Niels Arntz is medeoprichter van horecaplatform Temper.

Muriel Serrurier Schepper

Ontdek de kracht van data labeling: kansen voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt

(duopresentatie met Marjolein Grootjen)

In deze sessie ontdekken we hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om zichzelf opnieuw te positioneren op de arbeidsmarkt door middel van data labeling in een kantooromgeving. Onder de begeleiding van een deskundige jobcoach werken ze in het AI Annotatie Lab aan hun vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling om zo de weg naar de arbeidsmarkt te vinden. Tijdens de sessie wordt uitgelegd hoe dit project tot stand is gekomen en wat de werkzaamheden precies inhouden. 
Deze sessie biedt een inspirerend verhaal over hoe een nieuw soort werk kan bijdragen aan een inclusieve en rechtvaardige samenleving. Kom langs en laat je inspireren!

Muriël Serrurier Schepper is zelfstandig ondernemer, expert in data en artificial intelligence met een achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie. Zij is auteur van het boek Artificial Intelligence In Actie en leidt het AI Annotatie Lab.  

Marjolein Grootjen

Ontdek de kracht van data labeling: kansen voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt

(duopresentatie met Muriel Serrurier Schepper)

Als jobcoach bij het AI Annotatie Lab vanuit Regio Gooi en Vechtstreek begeleidt Marjolein de kandidaten die zichzelf hebben aangemeld of aangemeld zijn vanuit de verschillende gemeenten. In een traject van 6 maanden vanuit een veilige werkomgeving gaat zij samen met de kandidaat de werknemers- en sociale vaardigheden trainen. Zo komt de kandidaat erachter wat zijn intrinsieke motivatie is om te gaan werken. Tijdens deze sessie deelt ze haar persoonlijke ervaringen en laat ze zien hoe ze deelnemers stap voor stap helpt om verder te komen. Ook wordt besproken waarom dit werk bij uitstek geschikt is voor bepaalde doelgroepen.

Marjolein Grootjen is jobcoach bij WerkgeversServicepunt Regio Gooi en Vechtstreek.

Muriel en Marjolein doen samen 1 sessie

Jessica de Ruijter - Lansco

Platformwerk opzetten vanuit de coöperatieve gedachte

(duopresentatie met Leo Beekmans)

Hoe kan werken vinden via een platform nieuwe kansen bieden voor participatie en inclusie? 
In deze inspiratiesessie komen twee voorbeelden voorbij hoe de platformtechnologie vanuit de coöperatieve gedachte wordt ingezet om mensen met een uitkering te helpen met het verkrijgen van nieuwe opdrachten en werkzaamheden. Leo Beekmans van BridgeWorks en Jessica de Ruijter van LaNSCO United vertellen waarom zij deze platformen hebben opgezet, wie zij daarmee bereiken en welke nieuwe kansen deze platformen bieden voor een inclusieve arbeidsmarkt. Ook gaan ze in op hoe zo’n platform werkt in samenwerking met een sociale coöperatie, en wat hun ervaringen en geleerde lessen zijn.

Jessica de Ruijter is directeur van LaNSCO en medeoprichter van sociale coöperatie de Blauwe Paraplu.

Leo Beekmans

(duopresentatie met Jessica de Ruijter)

Leo Beekmans is arbeidsdeskundige, re-integratieconsulent, coach bij WerkmansMobiliteit en bij BridgeWorks

Robbert Boonk

Het beste wat je iemand kunt geven is een kans!

(duopresentatie met Laurens Waling)

Een matching platform voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - zonder de oneerlijke concurrentie van mensen zonder beperking. Een matching platform waar werkgevers hun vacature en hun organisatie moeten toetsen op beperkende factoren. Alleen zo ontstaan er matches zonder beperkingen. Robbert Boonk ontwikkelde dit initiatief samen met vijf internationale partners, en inmiddels is het systeem bijna operationeel. In hun zoektocht kwamen ze het hightech platform van 8Vance tegen, waar matches worden gemaakt met behulp van Artificial Intelligence (AI). Kandidaten maken een zogenaamd ‘Ability Profile’ aan en dat doet de werkgever ook voor zijn vacature. 

Het systeem Work 4 Everyone is bijna klaar. In deze sessie laat Robbert Boonk aan de hand van de proefversie alvast zien hoe het werkt. Robbert en Laurens vertellen wat het is, hoe het werkt en wat de impact hiervan kan zijn. 

Robbert Boonk is directeur van de PHH Academie (opleider van gecertificeerde jobcoaches) en mede-initiator van matching platform Work 4 Everyone.

Laurens Waling

(duopresentatie met Robbert Boonk)

Laurens Waling is organisatievernieuwer en Chief Evangelist bij 8vance Matching Technologies.

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons