Documenten en presentaties Sterke Punten

De NSvP wil bedrijven en organisaties een (financiële) impuls geven om bij te dragen aan HR-beleid waarin de mens en haar ‘Sterke kanten’ radicaal centraal staat. Met de Sterke puntenbenadering als kennisbasis hebben we in 2018 partijen (eventueel in samenwerking met onderzoekers en adviseurs) uitgedaagd deze kennisbasis te verrijken met concreet beleid, passende methodes of interessante onderzoeksvragen. Ons doel: kennis ontwikkelen en ervaringen delen.

De sterktes van mensen moeten radicaal centraal komen te staan – in plaats van de focus op zwaktes. Dat heeft in afgelopen periode geleid tot allerlei nieuwe PM-experimenten bij organisaties.

“Cruciaal talent voor Cruciale Posities” (UTwente, NWO, Ministerie OCW)
“Sterke Punten Aanpak” (stichting Floréo, Interventures)
“Verstevigen van talentbenutting in de praktijk” (Windesheim, Rendement door Talent)
“Feedforward analyse in de performance cyclus” (Gasunie, Direction)
“VerSterker”(Openbaar Ministerie, Kessels & Smit)

De kennisopbrengsten uit de praktijkexperimenten - inclusief documenten, presentaties van het sterke punten symposium en infographics om te downloaden -  staan verzameld op deze pagina op onze Omkeringsite. 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons