Jaarlijks reikt de NSvP David van Lennep Scriptieprijs uit aan drie jonge gedragswetenschappers. Het gaat om een prestigieuze prijs die wordt toegekend voor uitzonderlijk goede Mastertheses op het gebied van mens, werk en organisatie. Deze Scriptieprijs is één van de manieren waarop de NSvP bijdraagt aan de innovatie op het terrein van de psychologie van arbeid, beroep en organisatie. Alleen de beste theses worden door de universiteiten genomineerd voor de prijs. Deze theses hebben, zo blijkt uit ervaring, ontegenzeggelijk een maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie. Voor de auteurs, die in het begin van hun carrière staan, is de prijs een aansporing om op de ingeslagen weg door te gaan en zich in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied. 

Hoe het werkt

Afdelingen / vakgroepen / departementen van Nederlandse universiteiten kunnen maximaal drie Mastertheses nomineren. De verantwoordelijke hoogleraar dient de MA-theses in met een begeleidende - inhoudelijke - motivatie. In aanmerking komen eindscripties met een gedegen wetenschappelijke opzet, relevante implicaties voor maatschappij en praktijk, en een originele invalshoek met een interessante omkering in benadering of uitgangspunten. Een onafhankelijke driepkoppige jury stelt vast welke drie mastertheses de David van Lennep Scriptieprijs winnen.

De prijsuitreiking

De genomineerden voor de David van Lennep Scriptieprijs 2020 staan op deze pagina:

nominaties & master theses 2020 Hier zijn ook alle scripties/onderzoeken te vinden.

De bekendmaking van de drie winnaars en de prijsuitreiking vinden (online) plaats op donderdag 20 mei 2021, in de virtuele wereld van GoMeet.
Voorafgaand vindt de 1e David van Lennep Keynote plaats, verzorgd door de internationaal vooraanstaande Prof. Dr. Kevin Rockman (George Mason University, VS). Hij voorziet ons van de meest relevante wetenschappelijke inzichten voor het vormgeven van werken op afstand in combinatie met het werken op de vertrouwde werkplek. Aanvang keynote: 15:00 uur. Aanvang Scritpieprijsuitreiking: 16:00 uur. 

Het online bijwonen van dit event is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze pagina. 

 

 

 

De nominaties (auteurs en mastertheses) voor de David van Lennep Scriptieprijs per jaar:

2019     2018     2017     2016     2015     

2014     2013     2012     2011     

 

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons