Nieuwe publicatie: Terug van Weggeweest

Terug van Weggeweest - cover web

Een ander werkend Nederland na de lockdown?

Na twee lockdowns en honderden uren covid-19 virologie op TV hebben we gevaccineerd en wel de eindstreep (bijna) bereikt. Voor nu althans, zegt de inmiddels getrainde geest, die weet dat niets meer met absolute zekerheid te stellen is. De tijd van opening-up is de laatste fase van deze pandemie. Een belangrijke fase, waarin we niet moeten vergeten deze tijd niet te vergeten. Kantoorwerkend Nederland ging vanaf half maart 2020 twee, drie maanden in lockdown. Om dat vanaf december 2020 weer bijna zes maanden te moeten doen. De kantoordeuren in Nederland gingen bijna overal potdicht. Je mocht je niet meer aan je bureau of op je flexplek vertonen – tenzij onderdeel van een vitaal proces.

De belevingen van het thuiswerken lopen erg uiteen, zoals ook de Sociaal-Economische Raad medio 2020 concludeerde. Sommigen werden er beter van. Anderen ondervonden meer psychosociale klachten door het thuiswerken. Er gebeurt en loopt van alles door elkaar, zo lijkt het. Als een cocktail van nieuwe ervaringen die het werken in lockdown typeert. 

 

DOWNLOAD HIER DE PUBLICATIE

BEKIJK HIER DE 10 TERUGKEERVARIANTEN: Terug naar kantoor. Maar hoe?

Op zoek naar informatie over de TERUGKEER CHALLENGE 2022? Check onze Challenge-site!
 

Als NSvP staan we voor een omkering in hoe we waardevoller gaan werken en leren op een eerlijke arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Met deze publicatie willen we het debat over het werken na corona voeden en verscherpen door terug en vooruit te kijken.

We zijn weer terug van weggeweest. Nu zal blijken wat de schade is en hoe het verhaal verder gaat. We hopen de goede kant op. Met een kennis en een beetje schrijfdrift dragen we hier ons steentje aan bij. De publicatie verschijnt binnenkort In papieren vorm. Hou onze site in de gaten (of schrijf je in voor onze ca. maandelijkse nieuwsbrief).

 

 

 

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons