The Return of the Kantoortijgers

Return of the Kantoortijger

Hoe we na corona koers zetten naar succesvol hybride teamwerk

Vier jaar na het uitbreken van de wereldwijde coronapandemie lijkt de samenleving lijkt inmiddels weer in de oude ‘leefstand’ te zijn teruggeveerd. Maar geldt dat ook voor werkend Nederland na de opheffing van alle coronarestricties in 2021? De ‘return’ van de kantoortijgers is een feit, maar hebben we ook écht koers gezet naar een hybride vorm van werken waar iedereen beter van wordt?

Deze NSvP-publicatie volgt de publicatie ‘Terug van Weggeweest’ uit 2021. Daarin stelden we onszelf de vraag hoe de 3 tot 4 miljoen Nederlandse kantoorwerkers die veelal thuis hebben gewerkt tijdens de pandemie zouden gaan terugkeren naar kantoor. En of dat allemaal wel zo soepel zou verlopen. Na 3 jaar kunnen we daar nu beter op inzoomen.

Onderzoek Actief hybride leiderschap

In dit boek vind je naast een terugblik over de voorbije jaren de resultaten van drie case studies over de afgelopen tijd van terugkeren bij Rijkswaterstaat, Deloitte en Universiteit van Amsterdam, uitgevoerd door een team onder leiding van onderzoeker Hanneke Grutterink. Zij verkregen in 2022 een NSvP-subsidie om onderzoek te doen naar de TerugkeerChallenge die organisaties te wachten stond. Het onderzoek biedt inzicht in de mate waarin het terugkeren naar werk ook gepaard gaat met onduidelijkheid en gebrek aan sturing. Hybride is stilletjes de norm geworden, maar het half terugkeren naar kantoor gaat niet overal en voor iedereen even goed. 

Koers zetten naar succesvol hybride teamwerk

De NSvP wil deze kennis ook invoelbaar en praktisch maken. In dit boek vind je daarom een nieuw ontwikkelde KoersKaart Hybride Teamwerk om als organisatie of team verder te blijven bouwen aan een post-corona manier van (samen)werken waarin iedereen zich gehoord voelt. Gebruik het om de dialoog over het hybride werken in teams een duwtje in de goede richting te geven.

De nieuwe publicatie 'The Return of the Kantoortijger' is inclusief de Koerskaart Hybride Teamwerk te bestellen via een mailtje aan info@nsvp.nl - voor een bedrag van €17,50 (dit is inclusief verzendkosten).

Liever digitaal? De uitgave is gratis te downloaden via deze link. Ook een losbladige pdf van de Koerskaart is kosteloos te downloaden.
 

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons