Buiten je Bubbel - voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

Buiten je Bubbel Arbeidsmarkt - Jeroen Hendrikse

Verschillende bubbels in de zorg en buiten de zorg

Vraag jij je af hoe we de groeiende tekorten aan personeel kunnen aanpakken? Durf jij verder te kijken dan je eigen bubbel? Trainees van We Care To Disgover zijn op verzoek van de NSvP de uitdaging aangegaan met het vraagstuk van arbeidsmarktkrapte en de noodzaak van werk in breder belang, met als doel het creëren van een toekomstbestendige arbeidsmarkt. We Care To Disgover is een innovatieve organisatie die in uitdagingen op het gebied van verandermanagement binnen de zorg ondersteuning biedt. Zij introduceren op deze pagina hun nieuwe NSvP-project "Buiten je Bubbel” en de Themamiddag op 3 februari 2024.

We Care To Disgover: "Buiten je Bubbel" op 3 februari

We Care To Disgover: "Op zaterdag 3 februari gaan we in samenwerking met Jeroen Hendrikse van UMC Utrecht aan de slag met geïnteresseerden rondom het thema “Een toekomstbestendige arbeidsmarkt”. Op deze middag brengen we professionals samen om in gesprek te gaan aan de hand van twee thema’s: de toekomstige baan (één functie of een combifunctie) en de toekomstige sollicitatieprocedure (opleiding of skillsgericht werven). Samen met de deelnemers willen we kijken naar de huidige problemen, maar veel belangrijker nog, de mogelijkheden die er zijn op de arbeidsmarkt. Waar dit evenement veel deelnemers zal trekken binnen verschillende bubbels in de zorg, willen wij ook dat dit breder wordt getrokken dan alleen de zorgsector en werken in maatschappelijk belang benadrukken!  

In plaats van alleen in je eigen bubbel (sector) te werken, willen we werken binnen EN buiten je eigen bubbel heel normaal maken. Zet bijvoorbeeld jouw kennis en expertise 1 dag per week in voor het bredere belang, in sectoren waar we allemaal het verschil kunnen maken, zoals de zorg of het onderwijs. Wij zien oplossingen in skillsgericht werven, het anders indelen van functies, of het creëren van nieuwe functies om ieders expertise in te kunnen zetten waar nodig. Iemand zonder zorgopleiding, maar met organisatievaardigheden kan ook goed aan de slag in bijvoorbeeld een wijkteam. Zo geven we zorgmedewerkers weer de ruimte om het werk waar zij goed in zijn uit te voeren. 

Zo dragen we allemaal ons steentje bij en werken we in het bredere belang. Want werken binnen EN buiten je eigen bubbel is niet bijzonder, maar heel normaal!"

Meer weten of aanmelden voor de Themamiddag op 3 februari van Jeroen Hendrikse en Buiten Je Bubbel? Op deze website van UMC Utrecht kun je je aanmelden. Deelname is gratis!

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons