Anders werken: "Je ziet mensen opbloeien"

Rob Hoogma is directeur van zorginstelling Siza (Het Dorp) in Arnhem. Siza is al een paar jaar serieus bezig met een nieuwe vorm van medezeggenschap waarbij de betrokkenheid van medewerkers én cliënten bij besluitvorming centraal staat.

Kwaliteit en motivatie in de verpleeghuiszorg

Eer van je Werk Verpleeghuiszorg

Verzorgenden willen goede kwaliteit leveren maar krappe budgetten, personeelstekort en werkdruk staan dat vaak in de weg. De NSvP schreef samen met de Stichting Gezond Werk en Economisch Welzijn (StGW) een werkplan gericht op het verbeteren van kwaliteit en motivatie in de verpleeghuiszorg. De problematiek in de zorg is gezien de vergrijzing en de stijgende kosten in de zorg nog altijd zeer actueel.

Zorg voor tijd in de beroepspraktijk.

zorg verpleegzorg

Ontwikkeling tijddiagnose tijdsbesteding en tijdsbeleving op de werkvloer. Professionals werkzaam in de gezondheidszorg, ggz en het welzijnswerk ervaren in toenemende mate tijdproblemen in hun werk bij cliënten. Het gaat om de beleving van werkdruk, gebrek aan tijd, het voorkomen van onvoldoende concentratie bij werkzaamheden en gebrek aan aandacht voor cliënten.

Ontwikkeling praktijkwerkboek motivatie voor verzorgende in de verpleeghuiszorg

De technische Universiteit Eindhoven doet onderzoek naar de mogelijkheden om vanuit verschillende theoretische benaderingen bij de dragen aan motivatie in de verpleeghuiszorg. Daarbij worden praktische mogelijkheden gezocht om werkdruk en belasting meer in evenwicht te brengen met aanwezige hulpbronnen en te zorgen voor adequaat herstel na inspanning.

Nieuw leren en organiseren in zorg en welzijn

In samenwerking met Marezate en EMD Centre ontwikkelt smit | kempink development het 'SOUL programma - nieuw leren en organiseren voor zorg en welzijn'. Hieronder kunt u informatie vinden over het programma, het onderzoek en zijn de vragenlijsten te vinden die in het kader van het onderzoek zijn ontwikkeld.

De werkvloer centraal in de ouderenzorg

Anne Mei Thé

Medewerkers in de ouderenzorg voelen zich vaak tekortschieten, omdat ze niet de zorg kunnen bieden die ze zouden willen. Ze hebben steeds minder tijd, terwijl er steeds meer van ze wordt verwacht. De zorg wordt steeds zwaarder, terwijl het opleidingsniveau in de sector daalt. Medewerkers ervaren een grote afstand tot het management en de negatieve beeldvorming komt de sector ook al niet ten goede.

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons