Conflicten in organisaties, niet altijd negatief

conflict kantoor office team

Conflicten in organisaties kosten tijd, veroorzaken slechte beslissingen of leiden ertoe dat goede werknemers hun baan opzeggen of minder gemotiveerd raken. Maar conflicten kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan het functioneren en presteren van individuen en teams in organisaties. Soms leiden conflicten tot betere onderlinge verhoudingen en een vergroot begrip voor elkaars normen en waarden.

Diversiteit: het kind van de crisis

Martha Meerman interview Diversiteit

Martha Meerman, lector gedifferentieerd Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam geeft haar mening over diversiteit en de economische crisis: kennis van diversiteit kan bijdragen aan het oplossen van de crisis. En de nadruk op het denken in businesscases leidt niet tot gewenste uitkomsten, maar tot korte termijn verwachtingen die vaak niet waar gemaakt kunnen worden. De vruchten van diversiteitsbeleid pluk je pas op de langere termijn.

Beter samenwerken in medische actieteams

medische actieteams

Het doel van dit project is een nieuwe methodiek te ontwikkelen, in de vorm van een training en een instrument, om medische professionals beter te laten samenwerken in actieteams. Het beoogde effect is een hogere teameffectiviteit waardoor kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg toenemen. Het werkboek "train de trainer" is hier te downloaden.

Ontwikkeling van het programma Caleidoscoop

In het kader van de NSvP-subsidieronde rond diversiteit wordt vanuit het instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid gewerkt aan ontwikkeling van het programma Caleidoscoop. Caleidoscoop is een driedaagse interventie die gericht is op het doorbreken van barrières rond diversiteit en het leren benutten van diversiteit bij creatieve processen.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons