Terug van Weggeweest - cover

Bestelinformatie

Terug van weggeweest. Een ander werkend Nederland na de lockdown? 
Uitgever: NSvP. De publicatie is kosteloos op te vragen via info @ nsvp. nl 
Ook downloaden is mogelijk: via deze link

URL uitgever

Naar schatting 4 miljoen werkenden hebben tijdens de pandemie de werktent thuis moeten opslaan. Een mega-experiment met thuiswerken en -leren waar niemand om had gevraagd. Na twee lockdowns en honderden uren Covid-19 virologie op TV is het de tijd van opening-up . Een belangrijke fase, waarin we niet moeten vergeten deze tijd niet te vergeten. De belevingen van het thuiswerken lopen erg uiteen, zoals ook de Sociaal-Economische Raad medio 2020 concludeerde. Sommigen werden er beter van. Anderen ondervonden meer psychosociale klachten door het thuiswerken. Er gebeurt en loopt van alles door elkaar, zo lijkt het. Als een cocktail van nieuwe ervaringen die het werken in lockdown typeert. Wat hebben we geleerd en hoe slaan we dit op?

Als NSvP staan we voor een omkering in hoe we waardevoller gaan werken en leren op een eerlijke arbeidsmarkt even toegankelijk voor iedereen. Met deze publicatie willen we het debat over het werken na corona voeden en verscherpen door terug en vooruit te kijken.

We zijn weer terug van weggeweest. Nu zal blijken wat de schade is en hoe het verhaal verder gaat. We hopen de goede kant op. We hebben hierbij drie belangrijke uitdagingen ('challenges')  gezien die we met elkaar en ons werk zijn aangegaan:

  • thuiswerk-challenge: Hoe was dat werken in lockdown nu en hoe hebben we het kunnen volhouden?
  • doorwerk-challenge: Hoe werkten we om het virus heen? Tot welke innovaties in werk bleken we in staat?
  • terugkeer-challenge: Hoe gaan de kantoorwerkers weer terug naar kantoor en wat zal dan anders zijn in vergelijking met het werk van vóór covid-19?

 

 

Illustraties: Bob Mollema

 

 

 

Dossier

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons