Het eenzame kantoor? Blik op de toekomst van remote work

1e DvL keynote + scriptieprijs

Terugkijken 1e David van Lennep Keynote

Op donderdag 20 mei vond de 1e David van Lennep Keynote plaats, met aansluitend de feestelijke uitreiking van de David van Lennep Scriptieprijs.

Het was ons een groot genoegen dat de 1e David van Lennep Keynote werd verzorgd door de internationaal vooraanstaande Prof. Dr. Kevin Rockman (George Mason University, VS), die ons meenam in de meest relevante wetenschappelijke inzichten voor het vormgeven van de toekomst van werken op afstand in combinatie met het werken op de vertrouwde werkplek.

Kevin Rockmann biedt handvatten voor organisaties om bewust het gesprek hierover aan te gaan. Doel is de mogelijkheden te verkennen en een geleidelijk vervolg te vinden op de ervaringen tijdens de pandemie. De grootste valkuil is terug te willen gaan naar hoe het vroeger was. De grootste uitdaging is om mee te bewegen naar een toekomstige wereld van werk.

Zijn onderzoek richt zich op manieren waarop productieve werkrelaties worden gevormd en onderhouden. Zijn huidige onderzoek is gericht op de ervaring van eenzaamheid in organisaties, hoe sterke relaties tussen collega’s worden gevormd, en hoe organisaties omgaan met verandering nu ze uit de pandemie komen. In verschillende toonaangevende tijdschriften werden zijn bevindinen gepubliceerd, zoals: Academy of Management Review, Academy of Management Journal, Journal of Applied Psychology, Organization Behavior and Human Decision Processes, Academy of Management Discoveries.

Rockmann deed al eerder onderzoek naar bedrijven met zeer vrije en liberale thuiswerkregelingen, met een fascinerende uitkomst. Het zorgde uiteindelijk voor eenzame kantoren. Een samenvatting (en mooi samenvattend filmpje) van dit onderzoek vind je hier. Het geeft een blik in de toekomst van het ‘hybride werken’ die we mogelijk willen voorkomen.

KIJK DE DAVID VAN LENNEP KEYNOTE HIER TERUG! (keynote is in Engels)

 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons