Aanvrager

Martijn Artes - Professional Outsider Consultancy

Periode

juli 2021 tot december 2022

Een van de problemen van platformwerk is dat de data over de werkervaring en reputatie van platformwerkers zit opgesloten in het platform. Doel van de aanpak van Martijn Arets van Professional Outsider Consultancy is om een digitaal getuigschrift mogelijk maken, zodat platformwerkers deze data kunnen downloaden en als een opgebouwd KlusCV kunnen inzetten om hun ontwikkeling inzichtelijk te maken en de overstap naar de reguliere arbeidsmarkt te ondersteunen. De ambitie van Arets is het eigenaarschap van data en reputatie bij de platformwerker te leggen (in plaats van bij het platform), zodat deze makkelijker van platform kan wisselen en/of met opgedane werkervaring stappen kan zetten naar de reguliere arbeidsmarkt. 

Hiervoor wordt een open standaard ontwikkeld waarmee in elk geval zes ‘launching platforms’ gaan werken en ook andere platforms kunnen aanhaken. Hiermee kan de werkende de data exporteren naar een digitaal getuigschrift in PDF. De pilot KlusCV moet duidelijk maken wat voor impact het delen van die data heeft op de positie van de werkende in de arbeidsmarkt, in de meest brede zin van het woord.

 

 

 

Meer informatie

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons