Symposium: Werken tot nut van het Algemeen - 7 februari '24

Hoe gaan we naar bull’s eye banen in een krappe arbeidsmarkt?

Symposium 7 februari 2024, 14.00-17.00 uur
 Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht

 

Kijk op onze eventpagina voor alle info, sprekers, programma én aanmeldformulier: https://www.innovatiefinwerk.nl/symposium-werken-tot-nut-van-het-algemeen

Dit symposium stelt de belangrijke toekomstvraag waar we ons schaarse arbeidspotentieel voor willen inzetten. We jagen een debat aan over nuttig werk in relatie tot behoeften in de samenleving, de economie en de persoonlijke ervaring van zinvol en waardevol werk. 

Wat is nuttig werk? En hoe komen we van bullshit naar bull's eye banen in een krappe arbeidsmarkt?

Tegenover de smalle opvatting van nuttig werk als bijdrage aan economische groei, staat een opvatting over werk dat bijdraagt aan Brede Welvaart. Wat betekent dit voor de arbeidsmarkt en de keuzes die gemaakt moeten worden? 

Het symposium is een initiatief van de NSvP en het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan!
 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons