Drie jonge wetenschappers ontvangen David van Lennep Scriptieprijs 2023

Winnaars Devid van Lennep Scriptieprijs 2023

Maatschappelijk relevant onderzoek op gebied van mens en werk

Op donderdag 16 februari werden de drie winnaars van de David van Lennep Scriptieprijs 2023 bekend gemaakt. De jury reikte in Utrecht de prijzen uit en uitte hun lof ten overstaan van het aanwezige publiek. De David van Lennep Scriptieprijs, die jaarlijks door de NSvP wordt uitgereikt aan jonge gedragswetenschappers, stelt hoge eisen aan kwaliteit en maatschappelijke relevantie.

De drie winnaars konden ruimschoots aan de hoge verwachtingen voldoen. De studenten worden door de universiteit genomineerd – de hoogleraren dragen hun beste masterstudenten voor met een onderbouwende motivatiebrief. Dit jaar ontving de NSvP 15 genomineerden en hun scripties (scripties zijn beschikbaar via de link). Met deze scriptieprijs draagt de NSvP bij aan innovatie op het vlak van de psychologie van mens, arbeid, en organisatie.

 

  • De 1e prijs is voor Ishani Sewnarain Sukul (TU Eindhoven) die een training ontwikkelde en testte op het gebied van interpersoonlijk gebruik van sterke punten.
  • De 2e prijs gaat naar Franziska Wehselau (Universiteit van Amsterdam) die onderzoek deed naar vertrouwen van medewerkers in narcistische leiders in tijden van onzekerheid.
  • De 3e prijs werd uitgereikt aan Jeroen Lenssen (Radboud Universiteit Nijmegen) die een narratief onderzoek deed naar de ervaringen van eerste-generatie Afghaanse vluchtelingen in Nederland die vaak in een baan terecht komen onder hun opleidingsniveau.

Op de foto zijn de winnaars te zien: v.l.n.r. Jeroen Lenssen, Franziska Wehselau en Josette Gevers. Ishani was nog op reis in het buitenland en liet de prijs in ontvangst nemen door haar begeleider Josette Gevers, van de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees hier het hele persbericht.

 

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons