De samenhang tussen positieve werkervaringen en dagelijks herstel bij partners

De samenhang tussen positieve werkervaringen, werkgerelateerde kapitalisatie en dagelijks herstel bij partners

Op een werkdag heb je met veel verschillende inspanningen te maken.Veel zaken die ‘moeten’: iedere werkdag weer genoeg belastingeffecten De heersende opvatting is dat je dit doet door afstand te nemen van je werk en iets anders, iets leuks te gaan doen. Dat is het beste voor een goed herstel. Toch? Think again. Waarom zou juist in je vrije tijd op een positieve manier met je werk bezig zijn niet kunnen helpen bij het herstelproces?

Naar de mogelijke gunstige consequenties hiervan is nog nauwelijks onderzoek gedaan. Annabel Molleman zag redenen om aan te nemen dat op een positieve manier bezig zijn met werk in de vrije tijd herstel juist bevordert en dat herstelprocessen kunnen worden beïnvloed door voor jou belangrijke personen om je heen. Zij was dan ook benieuwd naar hoe partners elkaars herstelproces beïnvloeden en deed onderzoek naar de relaties tussen positieve werkervaringen, het delen van positieve werkervaringen (‘kapitalisatie’) en het dagelijks herstel van werkende stellen. 

Haar master thesis (hier te downloaden) werd gelauwerd met de David van Lennep Scriptieprijs. “Fijn gewerkt, schat?” De samenhang tussen positieve werkervaringen, werkgerelateerde kapitalisatie en dagelijks herstel bij partners. Door Annabel Molleman, Radboud Universiteit Nijmegen, Arbeid, Organisatie en Gezondheid.

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons