Aukje Nauta over thuiswerken (video)

Wat zegt de wetenschap over thuiswerken?

"Zorg zelf voor je energiebronnen: autonomie, verbinding met collega's en vaardigheden ontwikkelen. Bel of app je collega's en volg online webinars. Door je energiebronnen zelf vorm te geven, boetseer je de baan die bij je past", zegt organisatiepsycholoog Aukje Nauta bij de Universiteit van Nederland over deze tijd van gedwongen thuiswerken.

Voorlopig werken de meesten van ons nog wel thuis. Voor de één een feest; eindelijk geen collega's die je de hele dag lastig vallen. Voor de ander een opgave, want die afwas loert ondertussen naar je en is het niet ook tijd om de planten te verpotten? Is thuiswerken nou wél of niét goed voor onze productiviteit en innovativiteit? En hoe hou je het een beetje aangenaam? Hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta (Universiteit Leiden) geeft voor de Universiteit van Nederland tips & tricks en legt uit wat thuiswerken op dit moment juist zo moeilijk maakt.

Aukje Nauta is vanaf januari 2018 bijzonder hoogleraar Enhancing Individuals in a Dynamic Work Context aan de Universiteit Leiden. Van 2011 tot en met 2015 was zij bijzonder hoogleraar voor de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek NSvP-leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2012-2016 was Nauta kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER). Sinds 2010 ondersteunt ze als partner en adviseur van 'Factor Vijf Organisatieontwikkeling' organisaties met actieonderzoek en advies over werkrelaties, inzetbaarheid en conflictmanagement.

 

 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons