Drie genomineerden voor de HBO-innovatieprijs

Maar wie wordt de winnaar 2022?

Wie zijn de winnaars van de HBO-Innovatieprijs Mens, Werk en Innovatie 2022? Dat wordt donderdag 29 september bekend gemaakt tijdens het Mens Werk en Organisatie congres in Tilburg. Uit de inzendingen voor de prijs heeft de jury drie studenten gekozen die worden genomineerd voor de drie prijzen. Maar wie de eerste, tweede of derde prijs wint van respectievelijk €1500, €100 en €500, wordt daar ter plekke pas onthuld. Doel van de prijs is om de genomineerden in het zonnetje te zetten en de door hen ontwikkelde innovatieve producten extra aandacht te geven, zodat bredere toepassing mogelijk wordt. Daarnaast is het belangrijk om te laten zien dat HBO-studenten met hun afstudeerwerk een belangrijke bijdrage leveren aan praktijkvragen met grote maatschappelijke relevantie. 

De drie genomineerden zijn: 

  • Greg Schoone van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelde het beroepsproduct Op weg naar wendbaarheid,  bestaande uit een literatuuronderzoek, een meetinstrument en een concreet advies aan de gemeente waar hij zijn afstudeerproject heeft uitgevoerd. 
  • Ilme Mulders van Fontys Hogeschool die een beroepsproduct en evaluatierapport ontwikkelde met relevantie voor teambuilding in wisselende teams. De teamversneller is een werkboek van meer dan 60 pagina’s met een breed scala aan teamoefeningen, opgebouwd volgens het model van Tuckman (1965), die zowel online als offline zijn toe te passen voor teamontwikkeling
  • Ilse Quak van Hogeschool InHolland, richtte zich op het thema hybride werken. Ondanks het belang van maatwerkafspraken benadrukt zij dat in belang van goed werkgeverschap afspraken, verplichtingen en uitzonderingen ook goed moet worden vastgelegd. Naast praktijkonderzoek, en organisatie advies stelde zij ook een breed toepasbare checklist op.

De prijs wordt uitgereikt door Paul van der Aa (namens het Lectoren netwerk Mens Werk en Organisatie); Sonia Sjollema, directeur NSvP; en Marieke de Feyter, programmamanager A&O fonds Gemeenten. De HBO-innovatieprijs Mens, Werk en Organisatie heeft als doel de praktisch toepasbare beroepsproducten van de HBO-opleidingen een breder podium te geven. De prijs is een initiatief van de NSvP/Kenniscentrum Innovatief in Werk en het Lectorennetwerk Mens, Werk en Organisatie, een samenwerkingsverband van 30 lectoren. 
 

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons