Dit zijn de 5 genomineerden voor HBO-innovatieprijs 2021

HBO-Innovatieprijs 2021 beeld kenniscenturm

Innovatieve beroepsproducten HBO-bachelor studenten krijgen een podium

Donderdag 4 november wordt de HBO-innovatieprijs Mens, Werk en Organisatie 2021 uitgereikt voor HBO-bachelor studenten met de meest innovatieve beroepsproducten op het gebied van Waarde van Werk | Inclusie | Leven Lang Ontwikkelen | Vitaal Werken. De vijf genomineerden, afkomstig van verschillende hogescholen, presenteren hun afstudeerwerk via een korte video-pitch. De video-pitches worden vertoond tijdens de HR-conferentie "Proeverij: Leven Lang Ontwikkelen met Learning Communities" die op 4 november wordt georganiseerd door Breed platform Arbeid bij InHolland in Rotterdam. Namens de jury - bestaande uit drie lectoren Josephine Engels, Josje Dikkers en Klaske Veth (alle drie namens het BPA), Anne Megens (coördinator beleid AWVN) en Sonia Sjollema (directeur NSvP) - worden deze middag de drie prijswinnaars bekend gemaakt.

De vijf genomineerden zijn:

  • Merije Stellingwerf, Hanzehogeschool Groningen, opleiding Human Recources Management: Stimulatie van Arbeidsmobilisatie (beroepsproduct over het stimuleren van arbeidsmobiliteit van kinderverpleegkundigen). Download hier haar adviesrapport.
  • Alexander Witsel, Hogeschool Windesheim, opleiding Bedrijfskunde: Een weg naar de stip op de horizon (beroepsproduct over implementatie van zelf organiserende teams). Download hier zijn afstudeerportfolio.
  • Julia Grasman, Hanzehogeschool Groningen, opleiding Human Recources Management: De perceptie van veiligheid (beroepsproduct over de meten van veiligheidsklimaat). Download hier haar afstudeerscriptie.
  • Charlotte Duppen, Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch, opleiding Human Recources: Implementatie Strategische Personeelsplanning (beroepsproduct over deelimplementatie strategische personeelsplanning met bijbehorend implementatieplan). Download hier de drie documenten: Diagnose - het Implementatieplan - de Handleiding Strategische Personeelsplanning.
  • Demy-Leigh Despas, Hogeschool Rotterdam, opleiding Human Recources Management: Arbeidstevredenheid (beroepsproduct evaluatie arbeidstevredenheid en ontwerp verbetercyclus mentale arbeidsomstandigheden). Download hier haar afstudeerscriptie.

 

De HBO-innovatieprijs Mens, Werk en Organisatie wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de NSvP en Breed Platform Arbeid (BPA, een samenwerkingsverband van 32 lectoren die onderzoek verrichten op het brede terrein van arbeid) en heeft als doel de praktisch toepasbare beroepsproducten van de HBO-opleidingen een breder podium te geven. 

Aanwezig zijn (op locatie bij InHolland in Rotterdam, of via online livestream) is natuurlijk mogelijk! Aanmelden verloopt via deze webpagina van InHolland.

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons