18 juni ’19: OmkeerEvent over AI in Recruitment

OmkeerEvent 2019 AI in recruitement

AI op de arbeidsmarkt: matchmaker of spelbreker?

Hoe kan AI een goede en eerlijke arbeidsmarkt faciliteren of frustreren? Met het OmkeerEvent – AI in Recruitment – op 18 juni 2019 willen we partijen laten kennismaken met HR-technologie aangedreven door Artificiële Intelligentie (AI). De NSvP maakt zich al sinds de oprichting in 1926 hard voor een gefundeerde afstemming tussen mens en werk. Interessant is dat AI in de wereld van recruitment een zeer snelle intrede heeft gedaan met de belofte dat matching accurater, sneller en dus beter door een algoritme kan worden gedaan dan door de mens. Maar daarbij wordt de link naar bestaande kennis vanuit de personeelsselectie weinig gelegd.

Samen met de deelnemers willen we scherper krijgen wat de nieuwe tech-beloften de arbeidsmarkt van morgen écht te bieden hebben. Wanneer worden we als maatschappij blijer van de intrede van AI-technologie op de arbeidsmarkt? Hoe beïnvloedt het de kansen op werk voor verschillende partijen – positief, maar mogelijk ook negatief? Hoe gaan we dit debat met open vizier aan? De voortschrijdende technologie is boeiend en interessant en kan zeer nuttig zijn. Maar welke vragen moeten we ons blijven stellen in zowel de wetenschap als praktijk? Denk en debatteer mee!

Makers Challenge

De NSvP zette samen met SETUP Medialab  een Makers Challenge uit onder ontwerpers en kunstenaars om de werking van AI op de arbeidsmarkt zichtbaar en invoelbaar te maken. Tijdens het OmkeerEvent maken we bekend welke makers hiermee aan de slag gaan. Zij zullen de input van het event gebruiken om op een krachtige manier de relevante vragen te visualiseren.

De AI x Recruitment Experience!

Samen met keynote-spreker en recruitment-tech expert Bas van de Haterd gaan we iets unieks doen. Tijdens het OmkeerEvent gaan we interactief met de deelnemers in een recruitment-algoritme stappen. Je solliciteert met je komst dus op een fictieve baan. Aan de hand van enkele toepassingen die in de praktijk daadwerkelijk worden gebruikt bekijken we wie van de deelnemers het meest geschikt is voor de baan. Je gaat de beslisregels van een algoritme aan den lijve ervaren, en mogelijk ben jij wel de beste match!
Alles zal duidelijker worden gedurende het event. Ter voorbereiding willen we je wel vragen net iets meer informatie over jezelf te geven dan gebruikelijk. Allemaal ter lering (en ook een beetje vermaak). We hopen daarom op je onbevangen medewerking! Meer informatie volgt na inschrijving.

Workshops

Deelnemers kunnen in het interactieve deel aanschuiven bij diverse keuzetafels om in gesprek te gaan over verschillende kanten van AI x Recruitment. Het doel is een stap verder te zetten in de discussie. Wat heeft AI de arbeidsmarkt van morgen écht te bieden? Wanneer worden we als maatschappij blijer van de intrede van AI-technologie op de arbeidsmarkt? Maak kennis met verschillende perspectieven vanuit wetenschap en praktijk.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk, het OmkeerEvent heeft plaatsgevonden op 18 juni 2019. Een terugblik vind je hier >> 

 

 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons