Ervaar de impact van technologie op jouw eigen sollicitatie

Brave New World - Beyond Human 2019

NSvP-SETUP installaties te zien tijdens Beyond Human festival

Voice-assistants die het sollicitatiegesprek overnemen. Algoritmes die de perfecte kandidaat voor een vacature voorspellen. De mogelijkheden van AI voor werving en selectie van werknemers lijken eindeloos. Hoe ziet de toekomst van deze ontwikkeling eruit? Om de dilemma’s rondom de digitalisering van de arbeidsmarkt inzichtelijk en invoelbaar te maken, zette de NSvP samen met SETUP een Makers-Challenge uit. Vier multidisciplinaire ontwerpteams van experts, kunstenaars en andere creatieve makers zijn gevraagd een werk te maken om dit thema goed, urgent en uitdagend te verbeelden. De NSvP wil hiermee bijdragen aan de bewustwording voor iedereen over de algoritmisering van de arbeidsmarkt. Hoe is het om door een computerprogramma te worden afgewezen op je droombaan? En hoe ervaar jij het als jouw videosollicitatie wordt beoordeeld door een robot? Zou jij nog aangenomen worden voor je eigen baan als je met de Selection Automat moest solliciteren?  

De maatschappelijke gevolgen van AI in de HR-sector worden zichtbaar en tastbaar

De installaties en performances van de vier ontwerpteams van de NSvP-SETUP Makers-Challenge maken tastbaar wat de maatschappelijke gevolgen van AI in de HR-sector zijn. Ze zijn voor de allereerste keer te zien (en te ervaren!) tijdens de Brave New World conferentie binnen het spin-off programma Beyond Human (4 t/m 10 november, Naturalis Leiden). Hoe faciliteert - of frustreert - artificiële intelligentie de diversiteit op de arbeidsmarkt? Welke consequenties kan digitalisering met zich meebrengen en hoe sturen we aan op alternatieve toekomstscenario’s? Beyond Human (festival for humanoids & other beings) laat zien wat de impact van toekomstige technologieën op ons leven kan zijn. De combinatie van kunst, wetenschap, technologie en interactie maakt de thema’s toegankelijk voor een breed publiek. Mocht je interesse hebben om het festival bij te wonen, kijk dan op www.beyondhuman.nl.

Tijdens het Beyond Human Festival ontmoet je emotionele, nieuwsgierige, ondeugende robots. Door samenspel van prikkelende kunst en wetenschap, word je geconfronteerd met verschillende mogelijke toekomstscenario’s. Speel politieke computerspelletjes die draaien om corruptie, koningschap, burgeroorlogen, of de perfecte vrouw. Ontdek de waarheid achter wetenschap en technologie in films. Ontmoet de kunstenaars en ga in debat met wetenschappers. 
 

Beyond Human Festival (4 t/m 10 november 2019) is gelieerd aan de jaarlijkse conferentie Brave New World (4 & 5 november 2019)
Locatie: Museum Naturalis, Leiden
https://www.beyondhuman.nl/ 

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons