Dossier Gezondheid op het werk

Er is steeds meer aandacht voor gezondheid op het werk. Om straks langer te kunnen doorwerken is aandacht voor gezondheid nu belangrijk. Voor fysieke gezondheid maar ook voor psychische gezondheid. Wij zetten belangrijke en interessante artikelen, onderzoeken en website op een rijtje. 
                
Gezondheid op het werk algemeen

Psychische gezondheid 

Burn-out

Werken met kanker
Afgelopen jaren zijn brochure en folders gemaakt voor werkgevers, WERKwijzers voor mensen met kanker en hun verpleegkundigen en twee e-learnings: 'Effectief communiceren op je werk met een chronische aandoening' en 'Starten als zelfstandig ondernemer met een chronische aandoening'. Zie voor een overzicht www.kankerenwerk.nl 

Werken met een chronische aandoening
Brochures, tools en best practices voor werkgever en werknemers vindt u op www.werkenchronischziek.nl

Vitaliteit

Thema's

Onderwerpen

Reacties

Hallo, voor jullie dossier Werk en Gezondheid is onze website www.nisb.nl/werk een goede aanvulling denk ik. Hierop staat alle mogelijke informatie over bewegen op het werk. NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) is een onafhankelijk landelijk kennisinstituut, dat een vitale samenleving nastreeft, waarin iedereen actief is. Wij brengen kennis in beweging, letterlijk en figuurlijk. Professionals kunnen deze solide kennis toepassen en zo zorgen we er samen voor dat uiteindelijk steeds meer Nederlanders in beweging komen. Ook op de werkvloer dus. We hebben onder het kopje instrumenten ook diverse toolboxen staan. Laat gerust horen als u meer of specifiekere info wenst.

Dank voor de aanvulling, Peter-Jan, ik heb jullie er bij gezet in het dossier

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons