Hoe een nudge mensen helpt om fysiek actief te zijn

Franklin To ontvangt scriptieprijs Marjan Gorievski

Een nudge – een duwtje in de rug – is een aspect van de omgeving dat het gedrag van mensen in een voorspellende zin kan beïnvloeden. Stel je voor, je neemt de trap in plaats van de lift omdat je gele markeringen op de vloer hebt gevolgd die naar de trap leiden, dan word je ‘beïnvloed’ door een nudge. In het onderzoek van Franklin To, afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, draait het niet om nudges van de buitenwereld, maar juist om zelf-geïnitieerde nudges.

Dossier Gezondheid op het werk

Er is steeds meer aandacht voor gezondheid op het werk. Om straks langer te kunnen doorwerken is aandacht voor gezondheid nu belangrijk. Voor fysieke gezondheid maar ook voor psychische gezondheid. Wij zetten belangrijke en interessante artikelen, onderzoeken en website op een rijtje. 
                
Gezondheid op het werk algemeen

Scheepswerf krijgt prijs voor innovatief gezondheidsbeleid

gezondheidsbeleid bij IHC Merwede
In de industrie loopt men van oudsher niet voorop als het gaat om de gezondheid van werknemers. IHC Merwede in Kinderdijk is daarop een uitzondering. Een heuse gezondheidsmanager probeert daar bewustwording bij werknemers op gang te brengen. Met een internationale prijs voor de scheepsbouwer tot gevolg.
 

Generatie Y en de ‘quarterlifecrisis’

Generatie Y

Generatie Y krijgt al jong een overdosis aan keuzes voor haar kiezen, ze heeft het druk met haar eigen identiteit en moet aan veel (zelf opgelegde) verwachtingen voldoen. Deze generatie is erg zelfbewust en vindt het belangrijk in een organisatie te werken waar ze echt impact kunnen hebben en gezellige collega’s zijn. Veel organisaties verwachten dat generatie Y zich aanpast aan de heersende cultuur, ongeacht hun persoonlijkheid en voorkeuren. De verwachtingen van beide kanten zijn hooggespannen.

Digitale Toolbox werk en psychische klachten online

De toolbox is een digitale ‘gereedschapskist' op internet waarin diverse instrumenten zijn samengebracht over werk en psychische klachten. Naast richtlijnen en protocollen voor psychologen zijn in de toolbox publicaties, foldermateriaal, goede praktijkvoorbeelden, presentaties en links naar relevante websites opgenomen.

Naar een psychisch gezonde leefstijl

Psychische problemen op de werkvloer zijn van alle tijden. Al decennia lang vormen psychische problemen op de werkvloer in een derde van de gevallen de oorzaak van het verzuim. De laatste jaren is er veel aandacht geweest voor de aanpak van psychische problemen op de werkvloer.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons