Oudere werknemers zijn meer divers dan jongere collega’s. Om hen gemotiveerd en inzetbaar te houden is een werkomgeving nodig die ruimte biedt aan die diversiteit. Annet de Lange ontwierp, samen met Aukje Nauta  en Saskia Görtz een praktisch model dat werknemers en leidinggevenden inzicht biedt in de factoren die bijdragen aan een lang, fit en gemotiveerd werkzaam leven.  Het model gaat in op vakbekwaamheid, privésituatie, psychosociale beleving en algemene gezondheid van werknemers. Het biedt werknemers én leidinggevenden beknopt aanknopingspunten voor de belangrijkste vragen die aan de orde kunnen komen, welke problemen zich voor kunnen doen en wat mogelijke oplossingen zijn. Het model staat in de bijlage.

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons