Nienke Wiersma

Gaat generatie Y op dezelfde manier om met conflicten als de protestgeneratie? Of is de generatie een factor van betekenis om rekening mee te houden bij conflicthantering en mediation? Nienke Wiersma ging samen met Marieke Grondstra op onderzoek uit: in hun eigen praktijk, in de literatuur en met eigen onderzoek. Wordt er verschillend omgegaan met conflicten door de generaties? Ja en nee.

Onderzoeksresultaten
De verschillende generatie hebben verschillende voorkeuren voor conflicthanteringsstijl, vaak gestoeld op hoe ze vroeger geleerd hebben om met conflicten om te gaan, mar heel groot zijn de verschillen niet.
De protestgeneratie heeft wel een grotere voorkeur voor onderhandelen dan andere generaties, generatie X mijdt conflicten liever en de pragmaten zijn conflictvaardig.

Lees het artikel (pdf) van Nienke Wiersma en Marieke Grondstra over hun onderzoek dat verscheen in het Tijdschrift Conflicthantering, nummer 1 2013.

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons