Nienke Wiersma

Nienke Wiersma (1967) is jurist, MfN-registermediator en IMI certified. Zij is als partner aangesloten bij BBKWmediation (organisatie ontstaan uit de fusie van BosnakBender en Mediation Plus). Naast mediations bij arbeids- en samenwerkingsconflicten heeft Nienke Wiersma veel ervaring met zakelijke mediations, aandeelhouders- en bestuursgeschillen, geschillen binnen maatschappen, tussen toezichthouders en raden van bestuur, exit-mediations, groepsmediations en mediations tussen particulieren. 

Nienke Wiersma werkt onder meer als rechtbank-mediator voor de rechtbank Gelderland en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Tevens is zij als mediator aangesloten bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Daarnaast is zij gastdocent voor het mastervak Mediation aan de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen en trainer bij de MfN Mediatorsopleiding. Zij doet onderzoek naar conflicten en conflicthantering, onder meer in relatie tot duurzaam en innovatief arbeidsbeleid en is redactielid bij het tijdschrift Nederlandse Mediation van Kluwer.
Door haar ruime ervaring is Nienke een veelgevraagd spreker voor diverse congressen en bijeenkomsten.

 

Publicaties

Een artikel door Nienke Wiersma over conflictdynamiek "Het nieuwe conflicthanteren" verscheen in het Tijdschrift Conflicthantering (2016). Nieuwe generaties op de arbeidsmarkt en een nieuwe manier van werken leiden tot een nieuwe conflictdynamiek. Nienke geeft in haar artikel onder meer negen tips voor het nieuwe conflicthanteren.

Op de website van "Zonder Wrijving Geen Glans - platform voor conflicthantering in een nieuwe tijd"  is het mede door Nienke ontwikkelde ABC van het nieuwe conflicthanteren te vinden. Met dit ABC-darium kun je eenvoudig conflictvaardiger worden in de nieuwe tijd. Klik op de letters en leer het alfabet van het nieuwe conflicthanteren!

Ook schrijft Nienke regelmatig inhoudelijke blogs die zij plaats op haar website: www.nienkewiersma.nl

 

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons