"Boetseer je baan. Het werk anders doen." is de kop van het artikel dat Anne Gouweloos schreef over job crafting voor de Gids voor Personeelsmanagement. "Met job crafting – een soort boetseren van je eigen baan – kan iedereen zijn werk interessanter, uitdagender en leuker maken. HRM’ers in den lande doen er proeven mee. Door zelf kleine veranderingen in functietaken aan te brengen, werkt iemand aan duurzame inzetbaarheid. Ook kan men meer bevlogen raken van zijn werk", gaat het artikel verder. 

Zelf invloed uitoefenen
Lees in het artikel over de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Utrecht die een training job crafting ontwikkelden die de eigen invloed van medewerkers op motivatie en betrokkenheid op het werk vergroot. Politekorps Brabant deed een vierdaagse training job crafting waarbij de universiteit onderzoek deed. 
TNO-onderzoeker Luc Dorenbosch begeleide een project met job crafting bij de gemeente Den Bosch. Aan het eind van het artikel zegt Sonia Sjollema dat job crafting niet de zoveelste HR-hype is maar wel een waardevolle benadering. 

Het volledige artikel is te lezen in de pdf hieronder. 
Het artikel is verschenen in de Gids voor Personeelsmanagement nr. 1/2 2012

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons