Challengeprijzen 2016: meer kansen voor jongeren

Werken in Netwerken, ZomerOndernemer en Heroes of the Sky

Werken in Netwerken, ZomerOndernemer en Heroes of the Sky

Dinsdag 7 juni 2016 reikte de NSvP tijdens het OmkeerEvent drie Challengeprijzen uit aan inspirerende initiatieven die moeten bijdragen aan meer kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt van morgen. De twee Juryprijzen en een Publieksprijs werden gekozen uit tien genomineerde voorstellen die uit de 86 inzendingen waren geselecteerd. De winnaars ontvangen ieder een subsidie van 30.000 euro om hun plannen werkelijkheid te laten worden.

Bestuursleden van de NSvP kenden de twee Juryprijzen toe aan de initiatieven ‘de ZomerOndernemer‘ (pitch) en ‘Informeel leren via nieuwe vormen van werken‘ (pitch). De Publieksprijs werd toegekend door het 150-koppig publiek in de Metaal Kathedraal in Utrecht tijdens het OmkeerEvent. Daar pitchten de tien genomineerden hun initiatief om een gooi te doen naar de Publieksprijs. Met de meeste publieksstemmen won het initiatief ‘Heroes of the Sky‘ (pitch) de derde Challengeprijs.

Bekijk hier het artikel over drie projecten die kans maakten op de Challengeprijs in de Volkskrant
Bekijk hier de foto's van de dag.
Bekijk hier het videoverslag van de dag.

  

De Omkering
In het kader van het programma De Omkering schreef de NSvP de challenges uit, met als overkoepelend thema: meer kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt van morgen. De kernvraag is daarbij: hoe richten we de toekomst van werk zo in dat basale menselijke waarden en behoeften nu en in de toekomst optimaal tot hun recht komen? Het zijn vooral jongeren die te maken hebben met werk dat vaker flexibel is dan vast en dat door technologische ontwikkelingen snel van inhoud wisselt. Tel daarbij op dat mensen steeds langer leven, dus ook langer zullen moeten werken, en het wordt duidelijk dat de ‘match’ tussen mens en werk steeds lastiger wordt. De NSvP staat voor een waardevolle toekomst van werk die optimaal ruimte en kansen biedt aan verschil in talent. Een duurzame arbeidsmarkt voor iedereen!

De ZomerOndernemer: Challengeprijswinnaar
Project ZomerOndernemer laat jongeren tussen de 15 en 22 jaar tijdens de zomervakantie kennismaken met het ondernemerschap. Jongeren starten in deze periode hun eigen bedrijf en ervaren zo wat het is om ondernemer te zijn. De deelnemers worden begeleid door ervaren coaches in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, banken en overheden. Hierdoor ontstaat een sterk en waardevol netwerk om de deelnemers heen.

Bij De ZomerOndernemer leren jongeren van ervaren ondernemers en hun oriëntatie op de arbeidsmarkt krijgt een nieuwe invalshoek. Doel is het stimuleren van de ondernemende mindset en zo de zelfredzaamheid onder jongeren te vergroten. De ZomerOndernemer is een initiatief van stichting The New Enterpreneur.

Informeel leren via nieuwe manieren van werken: Challengeprijswinnaar
Dit project laat vijftig jongeren in de praktijk ervaren hoe de nieuwe economie werkt en hoe zij zich daarin op een natuurlijke, informele manier kunnen blijven ontwikkelen, online en offline. De nadruk ligt op talentontwikkeling, netwerkontwikkeling en werken in flexibele teams. Vanuit eigen talenten en een eigen doel zoeken mensen verbinding met anderen en werken tijdelijk samen aan een resultaat. Via onderzoek wordt vastgesteld wat het effect is voor hun positie en kansen op de arbeidsmarkt. De betrokken partners zijn WIN Recept, Seats2Meet, Part-up, Stichting Mooi. Zij stellen hun voorzieningen, tools, ervaring en netwerk beschikbaar. 

Heroes of the Sky: Challengeprijswinnaar
Heroes of the sky is een project waarmee de initiatiefnemers een methodiek willen ontwikkelen waarmee jongeren met een beperking en culturele talenten gecoacht kunnen worden door professionals uit het vak. In een gelijkwaardige samenwerking maken zij cultuur die geprogrammeerd wordt op culturele evenementen. Van talent, naar portfolio naar inkomsten. Heroes of the Sky is een initiatief van Stichting Skyway.

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons