Wanneer er gebruik gemaakt wordt van Nudging op de werkvloer, kan de werkgever de rol van keuzearchitect aannemen. In deze rol heeft de werkgever de verantwoordelijkheid om de context waarbinnen de werknemer keuzes maakt te organiseren (Balz, Thaler & Sunstein, 2014). De werkgever kan de werkomgeving namelijk zo inrichten dat werknemers keuzes maken die hun professionele ontwikkeling ten goede komen. Zo kunnen zij hun capaciteit volledig benutten (Hall-Ellis, 2015).

Lees in het bijgevoegde artikel verder over de rol van de werkgever als keuzearchitect bij het toepassen van nudging op de werkvloer.

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons