In het kader van een ‘leven lang leren’ kunnen aanpassingen in de keuzearchitectuur helpen om een stimulerende werkcontext in te richten gericht op leren en ontwikkelen. Münscher, Vetter en Scheuerle (2015) hebben een stappenplan ontwikkeld voor het opstellen van interventies in de keuzearchitectuur.
 

Stap 1: Wat is je target?

Stap 2: Welke gedragsveranderingstechniek zet je in?

Stap 3: Waarom wordt het leer- en ontwikkelgedrag niet uitgevoerd?

Stap 4: Welke interventie voor de keuzearchitectuur kies je?

 

Deze stappen kunnen gebruikt worden om aanpassingen te doen in de werkomgeving te doen waarmee gewenst gedrag, zoals leren en ontwikkeling, gestimuleerd wordt. Dit stappenplan wordt verder toegelicht in het artikel in de bijlage.

Voor het vervolg van het stappenplan is hier een schematisch overzicht te vinden van toepasbare nudges in organisaties.

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons