Dossier Flex en zeker

Op 6 maart 2015 organiseerden wij de conferentie 'Flex en Zeker? Op zoek naar de juiste combinatie'. Daar waren sprekers en deelnemers uit de onderzoekswereld, bedrijfsleven, vakbonden en studenten bij aanwezig. Aan hen vroegen we lees-, kijk- en kijktips over dit onderwerp. Ook een aanvulling? Zet uw tip in de comments onder dit artikel of stuur het naar redactie@nsvp.nl.

Artikelen

Kijken

 • Flexibele arbeid in de Nederlandse economie
  Barbara Baarsma, Mathijs Bouman en Ton Wilthagen vertellen hun visie op flexibele arbeid.
   
 • Het werken van morgen
  Tegenlicht gaat in op het werk van de toekomst. Volgens alarmerende studies dreigt bijna vijftig procent van de banen wereldwijd vervangen te gaan worden door robots, computers en verregaande automatisering. En dit geldt allang niet meer alleen voor fabrieksbanen en laaggeschoolde arbeid, ook miljoenen goedbetaalde en tot nu toe altijd veiliggeachte banen in het middensegment worden bedreigd.
   
 • En we werkten nog lang en gelukkig
  Tegenlicht schetst de arbeidsmarkt van de toekomst, waar niet geld verdienen, maar geluk het belangrijkste streven is. 
   
 • Mensen van nu
  Generatie Flux, Flex, Y of ZZP: de labels verschillen, maar steeds wordt er gesproken over een generatie die het, voor het eerst sinds de oorlog, niet beter zal krijgen dan hun ouders. Hoe ervaren zij deze crisis en hoe vormt die hen in een leeftijdsfase die in het teken staat van carrière maken, een gezin stichten en over de toekomst nadenken?

Conferentie Flex en Zeker? Op zoek naar de ideale combinatie

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons