Een interview met NSvP-directeur Sonia Sjollema over zelfsturing en employability door Loge21,de inspirerende leiderschapsloge van de 21e eeuw.  “Met zelfsturing, baanboetseren en intrapreneurship laad je de accu weer helemaal op”, zegt Sjollema in het interview. Ze vertelt over de kwaliteit in arbeidsrelaties die steeds belangrijker wordt nu we meer naar zelfbeschikking, zelfsturing en flexibele arbeidsrelaties gaan.

Loondienst en zelfstandigheid
Sonia Sjollema geeft aan dat  het begrip loondienst niet van alle tijden is. In andere tijden werkten mensen in gilden of als zelfstandige. Eigenlijk is loondienst een soort uitruil van aanwezigheid, zegt Sjollema in het interview. Het accent in de loondienstrelatie is aan het verschuiven, van aanwezigheid en 'je doet wat ik zeg' naar resultaatgerichtheid.  “De werkende is al in een heel andere uitruilsituatie terechtgekomen."

Lees het hele interview met NSvP-directeur Sonia Sjollema op Loge21 Evolutiegids  

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons