Uitreiking David van Lennep Scriptieprijs 2013 en debat: Werken in de 21e eeuw

Jaarlijks reikt de NSvP de David van Lennep Scriptieprijs uit. Het gaat om een prestigieuze prijs die wordt toegekend voor uitzonderlijk goede doctoraalscripties/master theses op het gebied van de psychologie van arbeid en organisatie. Voorafgaand is er een debat met het thema Werken in de 21e eeuw. Geïnteresseerden en relaties van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek zijn van harte uitgenodigd om deze feestelijke middag bij te wonen.

De bijeenkomst is op donderdag 13 februari in de Fundatie van Renswoude, Agnietenstraat 5, in Utrecht van 14.30-17.00 uur. Inschrijven kan hier.

Werken in de 21e eeuw
Dit jaar organiseren wij samen met betrokken universiteiten een debat over de rol van de A&O psychologie bij vernieuwing. Wat zijn relevante ontwikkelingen in de samenleving? Wat zijn relevante toekomstvragen op het gebied ven mens en werk en op welke manier kan kennisontwikkeling op het gebied van de A& O psychologie hier een bijdrage leveren? 

Interactief programma
Uit de groep begeleidende universiteiten van de genomineerde master studenten hebben we drie sprekers gevraagd om hun onderzoeksthema in een breder maatschappelijke perspectief te plaatsen en hun toekomstvisie te geven:

  • prof.dr. Arnold Bakker, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • prof.dr. Aukje Nauta, Universiteit van Amsterdam
  • dr. Susanne Scheibe, Rijksuniversiteit Groningen

Daarna is ruimte voor debat in een interactief programma. Hoe kijkt u als onderzoeker of professional naar het vakgebied? Welke nieuwe vragen op het gebied van mens en werk vindt u van belang? En wat betekent dat voor kennisontwikkeling in wetenschap en praktijk? De input vanuit onderzoek, praktijk, en de jonge generatie net afgestudeerde materstudenten geeft een boeiende dynamiek aan dit debat. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Programma

14.30 - 14.45 uur Inloop met koffie en thee
15.45 - 16.30 uur  Zaaldebat Werken in de 21e eeuw
16.30 - 17.00 uur Uitreiking van de David van Lennep Scriptieprijs 
door de jury bestaande uit prof. dr. Carsten de Dreu, 
prof.dr. B. Nijstad, en mw. prof.dr. Anneke van Doorne-Huiskes
17.00 – 17.30 uur Borrel

Inschrijven
Inschrijven kan via het inschrijfformulier tot 11 februari. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schijf snel in. 

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons