Werkzame arbeidsrelaties voor een werkzame arbeidsmarkt

Leiderschap en dialoog vormen de belangrijkste fundamenten voor duurzame inzetbaarheid van (oudere) werknemers. Hoe geef je dat vorm in de praktijk? En wat werkt er echt?
In 2012 organiseerde het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aan dit thema gewijd congres, waarvoor een bundel uit met daarin een aantal toegankelijke wetenschappelijke artikelen over het thema duurzame inzetbaarheid uitkwam.

NSvP's bijzonder Hoogleraar Aukje Nauta vraagt zich af: "De behoorlijk negatieve correlatie tussen leeftijd en inzetbaarheid roept een belangrijke vraag voor de praktijk op: zou inzetbaarheid ooit ‘leeftijdsonafhankelijk’ kunnen worden? Daarmee bedoel ik dat inzetbaarheid minder afhangt van leeftijd, maar van factoren die er toe doen, zoals kennis, vaardigheden en ‘sociaal kapitaal’."
Samen met Wardy Doosje, Irene de Pater en Rosina van Bloois schreef Nauta een artikel over haar onderzoek naar dit thema in enkele Universitair Medische Centra. Het artikel, dat oorspronkelijk stond in het Tijdschrift voor HRM, is opgenomen in als bijlage opgenomen congresbundel en tevens separaat de lezen.

Bijlage

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons