Download gratis boek 'Tango op de werkvloer'

Het boek 'Tango op de werkvloer. Een nieuwe kijk op arbeidsrelaties' van NSvP hoogleraar Aukje Nauta is nu gratis te downloaden. Met waardebepaling achteraf wil Aukje fondsen verzamelen voor het aanstellen van een AiO.

Waardebepaling achteraf 
Bijzonder hoogleraar Aukje Nauta wil vanuit de  NSvP leerstoel Employability in werkrelaties graag een AIO aanstellen om de onderzoeksomvang binnen dit onderzoeksgebied uit te breiden. Daarom stelt zij voor te werken met een waardebepaling achteraf. Als u na het lezen denkt: 'wat een waardevol boek', dan kunt u het bedrag dat het boek u waard is, overmaken. Het geld dat op deze manier met crowdfunding wordt ingezameld, wordt ingezet voor het aanstellen van een onderzoeker.

Uw naam in proefschrift
Samen met AWVN is Aukje op zoek naar fondsen om een pas-afgestudeerde organisatiepsycholoog als AiO aan de UvA aan te stellen. Hij of zij gaat onderzoek doen naar wat echt werkt om duurzame inzetbaarheid van mensen te verhogen. Als u bijdraagt, dan wordt uw naam vermeld in het uiteindelijke proefschrift.

Over het boek
'Tango op de werkvloer' gaat over veranderende arbeidsrelaties en laat zien hoe je vastgelopen cao-onderhandelingen vlottrekt, hoe je ruzies op de werkvloer oplost, en hoe je kunt omgaat met almaar flexibeler arbeidsrelaties. Het boek maakt duidelijk dat rondom inzetbaarheid van werknemers doorbraken nodig zijn. Nauta bespreekt theorie, onderzoek en praktijkvoorbeelden om aan te tonen dat arbeidsrelaties veranderen, dat arbeidsconflicten constructief te hanteren zijn en dat inzetbaarheid tot stand komt in een goed gesprek waarin mensen afspraken op maat maken. Tango op de werkvloer is een must-read voor HR-professionals, cao-onderhandelaars, OR-leden en ieder ander die bezig is met de vraag hoe arbeidsrelaties volwaardiger kunnen worden in deze snel veranderende wereld.

Informatie:
Printversie:  Tango op de werkvloer maakt deel uit van de NSvP-reeks en is uitgegeven bij Van Gorcum (ISBN: 9789023248163).
Downloaden kan hier.

 

Thema's

Onderwerpen

Reacties

Een mooi concept en spannend experiment. Kennisdelen zoals dat bedoeld is. Wanneer ik de kennis uit het boek werkelijk kan inzetten zal ik mijn funding doen. Ik zie graag hoe ik dat kan doen. Rob Snoek
Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons