Preach what you practice?!

Heroes of the Sky - Holland Dance Festival

Preach what you practice?! Of is het andersom? Andersom denken loopt als een rode draad door onze projecten en organisatie. Iedereen heeft zijn beperkingen, maar wat kun je juist wel? Of sterker nog. Wat kun je door je beperking juist beter?

Skyway streeft naar een samenleving waarin iedereen elkaar inspireert een positief verschil in zijn of haar eigen leven te maken door in iedere situatie te denken en handelen in mogelijkheden. Uit dit streven zijn verschillende projecten geboren waarbij de kracht vanuit beperkingen centraal staat. 
Sencity is hét muziekevenement voor dove-, slechthorende- én horende jongeren. De Skyway Academy geeft trainingen in zowel Nederland als het buitenland met instructeurs die experts zijn op het gebied van lichaamstaal. Dit komt doordat zij doof zijn en dag in, dag uit communiceren door middel van lichaamstaal. Blinden, slechtzienden en zienden werken samen in het project Seeing the unseen. Vanuit een totaal ander perspectief wordt naar de wereld om ons heen gekeken door middel van fotografie. En zo biedt Senself een podium voor de talentontwikkeling en exposure van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Vanuit hun talenten ontstaan er in samenwerking met professionals culturele producties die op festivals worden geprogrammeerd.

Vanuit alle bovenstaande projecten zijn ook weer andere deelprojecten ontstaan. Een voorbeeld daarvan is ‘Heroes of the sky’. Hierbij gaan cultuurmakers met en zonder een beperking 1 op 1 met elkaar aan de slag om een cultureel product te realiseren en vooral kennis uit te wisselen.


Nina van der Zouwen (professioneel choreografe en danseres): 

"Mijn samenwerking met Boris voor het Holland Dance Festival was erg verfrissend en leerzaam. Ik had verwacht vooral een leuke tijd te hebben en een mooie schaduwdans neer te zetten, maar dit bleek uiteindelijk maar een deel van de ervaring. Ik kan met plezier zeggen dat mijn bewustzijn een stuk is gegroeid, als persoon en als danser/choreograaf. Door samen te werken met Boris kon ik niet alleen een deel van mijn kennis meegeven, maar zelf ook bewuster worden van mijn eigen werkwijze en hoe ik deze op zoveel méér manieren kan toepassen, dan alleen binnen de gebruikelijke route. Om mijn kennis te kunnen overdragen aan iemand met een verstandelijke beperking werd ik gedwongen om terug te gaan naar de basis van het dansen. De laatste keer dat ik terug ben gegaan naar de kern van mijzelf gekoppeld aan het dansen, was tijdens mijn opleiding. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik deze samenwerking mocht aangaan!"


We really practice what we preach!

Afgaande op de resultaten blijken we als organisatie al 13 jaar goed in wat we doen. We tonen aan dat beperkingen een bron van inspiratie zijn. Maarrr… Hoe komt dat eigenlijk? En hoe kunnen we dit overdraagbaar maken?
Met deze vragen, toegespitst op ‘Heroes of the sky’ zijn wij de NSvP challenge aangegaan. En met wat voor een resultaat! Het is een zeer bijzondere ervaring dat naast het toegekende bedrag ook de begeleiding vanuit NSvP en de UvA een verschil maken in het beantwoorden van deze vragen. Met rasse schreden stevenen wij af op de eerste mijlpaal; de contouren van onze eigen methodiek! Hoe gaaf is dat?!
En die delen we met alle liefde in een volgend artikel!

 

Thema's

Onderwerpen

Reageren

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons