Minder individuele verantwoordelijkheid, meer arbeidsmarktbeleid

People Power Radio: Sonia Sjollema, Joop Schippers, Corine Buers

Podcast arbeidsmarkt van de toekomst

Om mee te kunnen doen in deze samenleving is niet alleen een juiste opleiding belangrijk; het draait ook om toegang tot financieel, sociaal en cultureel kapitaal en een stevig netwerk. Juist deze toegang is steeds schever verdeeld: kinderen van hoog opgeleide ouders worden alsmaar kansrijker, terwijl voor kinderen van meer praktisch opgeleide ouders het tegenovergestelde geldt. Vijf maanden lang deed hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers als NSvP/NIAS-fellow onderzoek naar deze problematiek.

In deze aflevering van People Power deelt Joop Schippers zijn bevindingen. Wat gaat er mis en wat moet er aan gedaan worden? In de studio zijn Sonia Sjollema, directeur NSVP; Corine Buers, researcher Regioplan; en prof. Joop Schippers van de Universiteit Utrecht.

Thema's

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons