De meeste mensen met een chronische ziekte kunnen prima werken, dat was de conclusie van de eerste masterclass Work, Workability and Chronically Ill met Professor Junani Ilmarinen. In de tweede masterclass werd geconcludeerd dat de managementstijl van meer van belang is dan de gezondheid van medewerkers. Chronische ziekte heeft weliswaar een lager werkvermogen tot gevolg maar management heeft het grootste effect op dat werkvermogen.

De twee masterclasses vonden plaats op 15 februari 2012. Het waren inspirerende sessies voor patiëntenorganisaties en bedrijven op basis van onderzoeksresultaten rond werkvermogen die nog niet eerder vanuit het licht van chronische ziekte waren bekeken. In totaal hebben 29 mensen aan de masterclasses deelgenomen. Maar het project stopt daar niet. De 2 masterclasses gaven aanknopingspunten voor verdere acties gericht op werkbehoud van mensen met een chronische ziekte.

Praktijkvoorbeeld

In de masterclass kwam een mooi voorbeeld van aangepaste werkplekken naar voren: BMW heeft in Duitsland een montage afdeling geschikt gemaakt voor 50-plussers met onder andere trager bewegende lopende band, betere verlichting en rijdende gereedschapskisten. Het artikel is te lezen op MT.nl

NSvP heeft bijgedragen aan het project Masterclasses Work, Workability and Chronically Ill met Professor Junani Ilmarinen

Lees de verslagen van de masterclasses hieronder.

Onderwerpen

Bijlage

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons