leren leernetwerk

Aanvrager

Factor Vijf

Periode

november 2011 tot december 2014

Factor Vijf startte in samenwerking met de NSvP in 2011 met het leernetwerk Anders werken. Een klein gezelschap van ongeveer 25 smaakmakers op het gebied van HR en arbeidsrelaties komt twee à drie keer per jaar bijeen om van elkaar te leren: kennisuitwisseling ten behoeve van continue sociale innovaties op de werkvloer.  

 

Bijeenkomst 1 Anders werken

Op 11 november 2011 opende Cristel van de Ven de eerste bijeenkomst van het Leernetwerk Anders werken met het thema inzetbaarheid. Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar organisatiepsychologie UvA en partner van Factor Vijf, Diny Leppers, HR- manager bij SCA Hygiene Products en Fred Polhout, vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten gaven hun visie over Anders werken. Mensen echt in beweging krijgen, zelfsturing en zorgen voor krachtige medewerkers waren enkele aspecten die daarbij aan bod kwamen.

Lees hier het hele verslag van de eerste bijeenkomst.

Bijeenkomst 2 Anders werken

De tweede bijeenkomst van het leernetwerk vond plaats op 12 april 2012 en had als thema:  Anders (Re)Organiseren. Organisaties zitten in een spagaat. Enerzijds willen ze graag volwassen arbeidsrelaties met volop dialoog en participatie. Anderzijds zijn bezuinigingen en reorganisaties onvermijdelijk. Hoe kun je ervoor zorgen dat je organisch reorganiseert? De sprekers tijdens deze bijeenkomst waren Ad van Beek, HR–directeur van Movares en Jaap Peters, organisatieactivist, partner bij DeLimes Nieuw Organiseren en auteur van diverse boeken.

Lees hier het hele verslag van de tweede bijeenkomst. 

Lees hier de samenvatting van de lezing van Jaap Peters.

Bijeenkomst 3 Anders werken

Deze nieuw tijd waarin het nieuwe werken en op een nieuwe manier reorganiseren de boventoon voeren, vraagt om ander leiderschap. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wat verwachten we van een andere leider? Ander Leiderschap was het onderwerp van de derde bijeenkomst van het leernetwerk dat op 2 oktober 2012 plaatsvond. Jelle Dijkstra, organisatieadviseur en auteur, en Siebren Houtman, mede-eigenaar van Meurs HRM waar ze sinds een jaar leiderloos werken, gaven hun visie op dit onderwerp.

Lees hier het hele verslag van de derde bijeenkomst.

Lees hier de samenvatting van de lezing van Jelle Dijkstra.

Bijeenkomst 4 Anders werken

Anders Verdienen was het thema van de vierde bijeenkomst dat plaatsvond op 21 juni 2013. Hoe werken de beloningssystemen tegenwoordig? En wat is een goede manier om mensen te motiveren? Kilian Wawoe, auteur van het boek ‘Bonus, een Nederlandse bankier vertelt’ en  Dennis Paalman, Hoofd Rewards bij Ahold hielden een lezing over dit onderwerp. Daarna bedachten de aanwezigen experimenten die Anders werken in de toekomst steeds beter mogelijk gaan maken.

Lees hier het hele verslag van de vierde bijeenkomst.

Lees hier de samenvatting van de lezing van Kilian Wawoe.

Bijeenkomst 5 Anders werken

Op 20 februari 2014 vond de vijfde bijeenkomst plaats bij de ING in Amsterdam. Het thema van deze dag was Anders Veranderen. Sprekers op deze dag waren Feikje Dunnewijk, managener Employee Development bij ING Nederland, Thijs Homan, hoogleraar Implementation and Change Management aan de Open Universiteit en Huibrecht Bos, ondernemer, ex-voorzitter Jong Management van VNO-NCW en eigenaar van Uitgeverij Sinds 1883. Zij gaven alle drie hun kijk op het thema veranderen.

Lees hier het hele verslag van de vijfde bijeenkomst.

Bijeenkomst 6 Anders werken

De zesde bijeenkomst van het Leernetwerk Anders werken op 14 april 2014 stond volledig in het teken van het boek Anders werken. Spreektrainer Erik Dekker van Kernlab gaf  een presentatie over spreken en presenteren en het belang van de gouden zin. Want ‘een goede spreker maakt van zijn verhaal, ons verhaal’, aldus Erik Dekker.

Lees hier het hele verslag van de zesde bijeenkomst.

Meer informatie

Onderwerpen

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons