Beate van der Heijden

Prof. dr. Beatrice van der Heijden is hoogleraar Business Administration, in het bijzonder Strategic Human Resource Management bij de Faculteit der Managementwetenschappen, Institute of Management Research, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze als hoogleraar Strategisch HRM verbonden aan de Open Universiteit Nederland, en aan Kingston University, London, UK. 

Zij studeerde Psychologie van Arbeid en Organisatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voltooide de opleiding in 1990. In 1998 promoveerde ze aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar het meten en de ontwikkeling van professionele expertise gedurende de loopbaan. De dissertatie werd bekroond met de NITPB-prijs 1998 (Noordelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie en Bedrijfspsychologie). In 2000 verkreeg zij een NWO Aspasia grant en coördineerde vervolgens twee grootschalige Europese cross-culturele onderzoeken op het gebied van loopbaansucces.
Haar expertise concentreert zich met name rond loopbaanontwikkeling, employability, leeftijdsstereotypering, en ouder worden in het werk. Beatrice is Associate Editor van het European Journal of Work and Organizational Psychology, van het German Journal of HRM, en van het tijdschrift Gedrag en Organisatie en heeft gepubliceerd in, onder andere, Journal of Vocational Behavior, HRM, Journal of Occupational and Organizational Psychology, and Career Development International.

 

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons