Onze organisatie

De NSVP is een onafhankelijke stichting met een ANBI-status. De organisatie bestaat uit een stichtingsbestuur, een directeur en bureau. Het bestuur bestaat uit maatschappelijk betrokken personen die zich in werk en leven inzetten voor een inclusieve samenleving.

Medewerkers

Sonia Sjollema
Directeur

Na haar studie klinische psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie is Sonia Sjollema bij diverse adviesbureaus werkzaam geweest. Vanuit haar praktische ervaring op het gebied van HRM en organisatieontwikkeling geeft zij in haar huidige functie invulling aan het werkplan van de NSvP met bijzondere aandacht voor de thema’s loopbaanontwikkeling, motivatie en culturele diversiteit. Zij begeleidt vanuit haar functie verschillende vernieuwende projecten, organiseert congressen en debatten.

Sonia op LinkedIn
Luc Dorenbosch
Programma Manager

Dr. Luc Dorenbosch studeerde Human Resource Studies en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte van 2008 tot 2016 als onderzoeker bij TNO. Luc is Programma Manager bij de NSvP waar hij lopende NSvP-projecten coördineert en vorm geeft aan nieuwe projectprogramma’s en partnerships. Daarnaast is Luc zelfstandig baaningenieur en geeft hij als gastdocent het vak HRM Technology & Workdesign aan de Universiteit van Tilburg.

Luc op Linkedin
Anne-Mieke Binnendijk
Bureaumedewerker

Sinds oktober 2015 is Anne-Mieke verbonden aan de NSvP. Zij ontfermt zich over het online Kenniscentrum, is de organisatorische motor achter events en symposia, regelt praktische bureauzaken en faciliteert de processen en mensen binnen de NSvP. Na haar studie Taal- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Tilburg was ze onder andere redactiecoördinator en bladmanager bij verschillende bureaus en kleine uitgeverijen.

Anne-Mieke op LinkedIn

Jaarverslagen

Jaarverslag 2023

NSVP – zodat werken voor iedereen werkt.

Jaarverslag 2022

Krapte en de kansen voor inclusie.

Jaarverslag 2021

Platformwerk. Kansen voor een meer inclusieve arbeidsmarkt.

Jaarverslag 2020

Werk als Waarde. Arbeidsmarktvragen in het (post)corona-tijdperk.

Jaarverslag 2019

Algoritmisering van de arbeidsmarkt.

Jaarverslag 2018

De mens radicaal centraal #DeOmkering

Jaarverslag 2017

Reframing Leven Lang Leren: van 𝘮𝘰𝘦𝘵𝘦𝘯 naar 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 leren.

Bestuursleden

Joop Schippers
Bestuursvoorzitter

Prof.dr. Joop Schippers is hoogleraar Arbeidseconomie bij de Universiteit Utrecht. Zijn publicaties betreffen het brede terrein van arbeidsmarkt en maatschappelijke ongelijkheid, met een speciale focus op gender- en leeftijdsverschillen. Hij is o.a. actief binnen de medezeggenschap en lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit voor Humanistiek en van de Wetenschapscommissie van het NIDI. Eerder was hij lid van de (laatste) Emancipatieraad en de Visitatiecommissie Emancipatie.

Paul den Uijl
Penningmeester

Paul den Uijl is een man uit de praktijk. Begonnen aan zijn carrière met alleen een HAVO diploma en een passie voor kennis heeft hij inmiddels een MBA met leiderschap als specialisatie. Vanaf 2015 werkte hij bij TempoTeam als directeur uitzend- en payroll activiteiten en in 2018 werd hij operationeel directeur TempoTeam Nederland. Sinds 2023 is hij Global Head of Client Operations bij Randstad. Paul maakt zich hard voor een inclusieve en toekomstbestendige arbeidsmarkt, zowel in zijn dagelijks werk alsook als lid van het Rotterdamse 010inclusief en als lid van de vakjury Rotterdams Zakenvrouw van het jaar.

Laura den Dulk
Bestuurslid

Prof.dr. Laura den Dulk is hoogleraar arbeid, organisatie en werk-privévraagstukken aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling Bestuurskunde en Sociologie. Ze geeft onderwijs op het terrein van HRM, leiderschap en organisatieverandering en coördineert de master Management van HR en Verandering. Laura studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit waar zij in 2001 promoveerde op een internationaal vergelijkend onderzoek naar werk-privé beleid.

Jan de Jonge
Bestuurslid

Prof.dr. Jan de Jonge is hoogleraar arbeids- en sportpsychologie aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Daarnaast is hij adjunct-hoogleraar aan de Universiteit van Zuid-Australië, en gasthoogleraar aan de Universiteit Utrecht en Universiteit van Loughborough (UK). Jan is vooral geïnteresseerd in de rol van mentaal herstel in werk en (top-)sport, maar doet onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen op het terrein van werk, stress, gezondheid, vitaliteit en prestaties. Hij vervulde een reeks bestuurlijke functies binnen de universitaire wereld. In zijn vrije tijd is Jan hardlooptrainer en sportpsycholoog.

Guido Heezen
Bestuurslid

Guido Heezen is ondernemer, HR-trendwatcher en oprichter van Effectory, marktleider in medewerkersonderzoek. Ook is hij de initiator van de Beste Werkgevers Awards. Zijn filosofie: organisaties die goed in contact staan met hun eigen medewerkers en klanten, zijn organisaties die duurzaam beter presteren. Na zijn studie bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode is hij samen met medeoprichter Arne Barends, vanaf een zolderkamer het NCBP gestart (in 1996 overgegaan in Effectory). Inmiddels werken bij Effectory ruim 150 mensen. Guido is daarnaast mede-eigenaar van Customeyes en WUA. Hij adviseert raden van bestuur en directies op het gebied van goed werkgeverschap en andere HR-thema’s.

Machteld van den Heuvel
Bestuurslid

Dr. Machteld (Maggie) van den Heuvel is assistant professor Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de UvA. Zij richt zich op de positieve organisatiepsychologie, met name mentale gezondheid en welzijn voor individuen, teams en leiders. Ze is gespecialiseerd in job crafting en mindfulness en dit komt zowel terug in haar onderzoeksprojecten, als in haar werk in de praktijk. Maggie heeft (inter)nationale ervaring als leiderschapscoach, trainer, spreker en adviseur vanuit haar bedrijf Art of Work. Zij publiceert in en reviewt voor internationale tijdschriften. Daarnaast maakt ze bronzen beelden en zingt in een band.

ANBI

De NSvP (Nederlandse Stichting voor Psychotechniek) is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende instellingen (ANBI). Dit betekent dat schenkingen van de NSvP aan andere instellingen in het kader van haar doelstelling vrijgesteld zijn van schenking- en successierecht. Hier staat de informatie die de NSvP via haar website publiceert om aan de transparantie-eisen voor ANBI’s te voldoen.

Grote ANBI’s (die niet actief geld of goederen werven onder derden, met lasten die per boekjaar meer dan € 100.000 bedragen) zijn sinds 1 januari 2021 verplicht om standaardformulier te gebruiken. Het formulier van de NSvP is hier in te zien: Standaardformulier Publicatieplicht ANBI vermogensfondsen

Stichting gegevens
Naam: Nederlandsche Stichting voor Psychotechniek
Rechtsvorm: Stichting, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 41178515 bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Utrecht
RSIN: 17.17.984
Oprichter: David J. van Lennep, 1926

Gedragscode: Ten behoeve van goed en verantwoord bestuur is een gedragscode opgesteld. 

Financieel verslag: De verkorte jaarrekening 2023 is hier te downloaden. De volledige jaarrekening is op te vragen via info@nsvp.nl. Eerdere financiële verantwoordingen kunt u hier downloaden: jaarrekening 2022, 2021, 2020.

 

NSvP – zodat werken voor iedereen werkt

De Nederlandse Stichting voor Psychotechniek, opgericht in 1926, houdt de vinger aan de pols bij werkend Nederland. Wat speelt er? Waar krijgen we in de toekomst mee te maken? En hoe geven we dat vorm op een manier die voor iedereen werkt? We verbinden wetenschap en praktijk en kijken kritisch naar vastgeroeste patronen. Door middel van financiering en ondersteuning jagen we ontwikkelingen aan en bieden we kansen aan frisse denkers en tot nu toe onbenut talent.