Platformwerk: Het kan ook anders! 

Symposium door NSvP en SBCM, kenniscentrum sociale werkgelegenheid

Op donderdag 20 april organiseren NSvP en SBCM gezamenlijk een symposium over online platformwerk. Tijdens dit symposium staan de mogelijkheden van platformtechnologie voor een inclusieve arbeidsmarkt centraal. Hoe maken we van werken via een online platform een kans in plaats van een bedreiging voor de kwaliteit van werk? Platformtechnologie kan - in combinatie met de nodige ondersteuning- ook voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie een rol spelen bij het vinden van duurzaam en passend werk. Tijdens de conferentie presenteren we de praktijkervaring die is opgedaan bij de projecten van de PlatformChallenge, die met steun van de NSvP en SBCM zijn ontwikkeld. Deelnemers van het symposium ontvangen tevens het boek ‘Inclusief Platformwerk’. 

 

Voor wie

Dit symposium is interessant voor iedereen die bezig is met innovaties binnen gemeenten, sociale werkbedrijven en ondernemingen, MVO-werkgevers, maatschappelijk georiënteerde technologie partijen, overheid en maatschappelijke investeerders.

Het programma

12:30 - 13:15 u  Inlooplunch (aangeven bij aanmelding)  
13:30 u Aanvang programma, opening door SBCM en NSvP
13:35 u Impressie in woord en beeld van praktijkvoorbeelden van online platformwerk met een maatschappelijk karakter
13:45 u Hoe zijn de drie partijen uit de Inclusief PlatformChallenge aan de slag gegaan en wat leren we hiervan? (door Laura Lamers, Universiteit Twente)

14:10 u

Hoe kijkt platformondernemer aan tegen de vraag om meer sociale waarde? (interview met Niels Arntz, Temper). Plus korte reflectie vanuit praktijk door Jiske Kiers (gemeentelijk werkbedrijf Werkse!) en vanuit de wetenschap.
15:00 - 16:00 u Drie interactieve keuzesessies:
 
  1. Wat kunnen gemeenten en werkbedrijven met platformwerk? Met Muriël Serrurier Schepper (Media Perspectives) en Marjolein Grootjen (jobcoach WSP Gooi en Vechtstreek).
  2. Platformwerk opzetten vanuit coöperatieve gedachte. Met Jessica de Ruijter (directeur LaNSCO) en Leo Beekmans (BridgeWorks). 
  3. Hoe kun je platformen inclusiever maken met behulp van technologische aanpassingen? Hoe zien platformen hun rol in de toekomst? Met Robbert Boonk (Work 4 Everyone), en Laurens Waling (8Vance) (skills technologie).
16:00 u Plenaire wrap-up. Uitreiking boek 'Inclusief platformwerk' aan Mohamed el Mokaddem (voorzitter Cedris). 
16:30 u Borrel en napraten

Waar en wanneer

Donderdag 20 april ben je welkom bij Meeting Center De Eenhoorn in Amersfoort. Het symposium vindt plaats in de middag en wordt afgesloten met een borrel.
Voorafgaand aan het symposium bieden we een lunch aan. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je dat aangeven bij je aanmelding. De aanvangstijd van de inlooplunch is 12:30 uur. 

Deelname aan het symposium is gratis, maar meld je wel even aan!

Aanmelden

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons