Sterk in Werk

Bestelinformatie

Scherp in Werk, ISBN 978 90 232 4975 7
Uitgever Van Gorcum, tel. 0592-379555, zie www.vangorcum.nl

ISBN

978 90 232 4975 7

Dit boek stelt organisaties in staat medewerkers te stimuleren de afstemming tussen ambities, interesses, capaciteiten en de werksituatie zelf aan te pakken en zo de arbeidsmotivatie flink te vergroten. Want om scherp te blijven in je werk hoef je niet altijd op zoek naar een andere baan of op cursus in een duur hotel. Zelfsturing en het zelf sleutelen aan werk (job crafting) is hierbij de leidraad. Deze aanpak stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor arbeidsmotivatie en inzetbaarheid. Niet de leidinggevende maar de medewerker zélf gaat aan de slag met arbeidstaken en arbeidsomstandigheden om die zo beter te laten passen bij zijn of haar interesses, kennis en capaciteiten. 

Scherp in werk is het resultaat van een omvangrijk onderzoeksproject naar arbeidsmotivatie. Vijf gerenommeerde onderzoeksteams en -adviesbureaus ontwikkelden vijf nieuwe methodieken die zijn getest in verschillenden organisaties. Met veel energie en enthousiasme zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten vertaald naar praktische methoden die helpen tot een betere afstemming te komen tussen de zich ontwikkelende mens en veranderende werksituaties. In dit boek wordt verslag gedaan van zowel de achtergrond en opzet van de methodiek, de praktische uitwerking als de behaalde resultaten. De methodieken zijn geschikt voor verschillende type organisaties en van laag tot hoog opgeleide medewerkers. Scherp in werk inspireert om vanuit een ander perspectief te kijken naar hedendaagse hr-thema's als arbeidsmotivatie, zelfsturing, job crafting, sociale innovatie en employability.

 

Het boek, uitgegeven bij Van Gorcum, is te bestellen via de NSvP. Stuur daartoe een mail naar info @ nsvp.nl.

Dossier

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons