cover Boek inclusief platformwerk

Bestelinformatie

Titel: Inclusief Platformwerk: Nieuwe kansen op waardevol werk via online arbeidsplatforms.
Onder redactie van: Laura Lamers, Luc Dorenbosch, Bruno Fermin. 
Een exemplaar is kosteloos op te vragen bij de NSvP. Stuur daarvoor een mailtje naar info@nsvp.nl of download hier de pdf-versie.

ISBN

978-90-824202-4-1

Vele bedrijven krijgen vacatures niet ingevuld en de werkloosheidscijfers zijn historisch laag. Tegelijkertijd is er ook een kwetsbare groep die op de arbeidsmarkt langs de kant staat en niet makkelijk bij een reguliere werkgever aan de slag kan. Toch is het werk er. Dit boek gaat in op hoe online arbeidsplatforms een rol kunnen spelen in het verlagen van de drempel naar werk. Door een ander organisatiemodel, slimme technologie en het taakgericht benaderen van werk, liggen er nieuwe kansen op betaald werk. Dat gaat echter niet vanzelf en arbeidsplatforms zouden zich meer kunnen richten op inclusief platformwerk om daarmee ook waardevol platformwerk voor iedereen te creëren.

Meerdere auteurs uit wetenschap en praktijk bespreken in dit boek hoe dit zou kunnen werken en welke partijen hierbij betrokken kunnen worden, zodat we kunnen afrekenen met het slechte imago dat platformwerk aan zich heeft kleven.

NSvP en SBCM schreven in 2021 een Challenge Inclusief Platformwerk uit. Dit boek is het resultaat van de Challenge waarin drie partijen werden gevolgd in hun inspanningen om bij te dragen meer inclusief platformwerk. We eindigen het boek met concrete ideeën en te nemen acties.

Dossier

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons