Diversiteit Methodieken

De NSvP ondersteunde de afgelopen jaren verschillende projecten op het terrein van culturele diversiteit. Martha Meerman (lector Hogeschool van Amsterdam) nam het initiatief om de verschillende projectleiders bij elkaar te brengen om de ontwikkelde inzichten in een breder kader te plaatsen. Waar liggen de raakvlakken, wat zijn overkoepelende inzichten en wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?
Het gesprek werd gevoerd door projectleiders met ruime ervaring met implementatie van diversiteitsprojecten: Sonia Sjollema, Karin van der Zee, Ila Kasem, Lida van der Broek, Najat Bay, Daniel van Middelkoop, Olivia Andiel, Saskia Furrer, Gürkan Çelik en Martha Meerman. Interessant is het integrerende kader, waarmee de relationele aspecten van diversiteit in kaart worden gebracht. 

Het volledige verslag is hieronder te downloaden als pdf.
Ook is een artikel gepubliceerd in M&O, nr. 2, 2016, getiteld "De kracht van verschil - van een rondetafelgesprek over methodieken naar een diversiteitsagenda", door Martha Meerman, Lida van den Broek en Gürkan Çelik.

Auteur(s)

Martha Meerman, Lida van den Broek, Gürkan Çelik

Uitgever

NSvP

Bijlage

Thema's

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons