Ton de Korte (1956) is zelfstandig management consultant en bestuurder. Eerder was hij hoofd afdeling Projecten & Advies bij het CAOP, directeur van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) en managing director bij Berenschot.

Als consultant draagt hij bij aan mensen en organisaties die beter willen worden. Hij neemt zijn vak serieus, heeft een Master in de Management Consultancy (MMC), is internationaal gecertificeerd als adviseur (CMC) en is vicevoorzitter van de beroepsvereniging OoA. Hij benadert zijn vak ook wetenschappelijk, publiceert er over en leidt mensen op.

Zijn adviesterrein is mensen, werk en organiseren. Je mag het ook organisatiekunde, HRM en arbeidsverhoudingen noemen. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar vraagstukken die liggen op het kruispunt van “wat gebeurt er in de maatschappij” en “wat gebeurt er op de werkvloer” en de rol van het maatschappelijk middenveld hierbij. Daarbij laat hij zich inspireren door ‘sociale innovatie’: verbeter de prestaties van de organisatie door optimaal gebruik te maken van talenten op de werkvloer en te zorgen voor plezier in het werk.

Publicaties

Ton de Korte schreef voor het Zeggenschap Magazine het volgende artikel “Een kerstpakket voor alle flexwerkers?

Dit artikel is een samenvatting van een ‘kerstpakkettenonderzoek’ door Ton de Korte en Riemer Kemper. Het volledige rapport is te lezen op de website van CAOP.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijk vermogensfonds, dat zich inzet voor een menswaardige toekomst van werk. Wij stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talent-ontwikkeling van jongeren en werkenden.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

logo footer

Vind ons op Facebook
Volg ons