Tinka van Vuuren

Tinka van Vuuren is als Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement verbonden aan de Open Universiteit Nederland en werkt als Senior Consultant bij Loyalis Kennis & Consult, onderdeel van APG. Ook is zij sinds 2002 actief voor de sectie sector Arbeid & Organisatie van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en was onder meer 6 jaar voorzitter van de sectie Arbeid & Gezondheid.
Zij adviseert werkgevers over personeelsbeleid in de Overheids- en Onderwijssector en in de Zorg en de Bouw. Zij is opgeleid als arbeids- en organisatie- en als sociaal psycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers. Zij houdt zich bezig met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, human resources management, employabilitybeleid, leeftijdsbeleid, arbeidsplaatsonzekerheid en flexibilisering ziekteverzuimbeleid en bedrijfsbeleid inzake re-integratie van mensen met een arbeidshandicap.
 

Publicaties

Tinka van Vuuren schreef de column "Een loopbaan voor het leven" over 'blije' mobiliteit. De column verscheen in Loyaal, het blad van Loyalis voor werkgevers in overheid, onderwijs en bouw.

In het Tijdschrift voor HRM verscheen in 2016 het artikel "Sturen op eigen regie van werknemers op gezondheid - een noodzakelijke paradox", dat Tinka schreef in samenwerking met Mathilde Lub en Frans Marcelissen. Dit artikel gaat in op individuele en organisatorische factoren die van invloed zijn op de eigen regie van werknemers op hun gezondheid. Dit wordt beschreven aan de hand van een model dat is ontwikkeld op grond van een literatuurstudie en vervolgens is getoetst in een empirisch onderzoek onder ruim 1000 werknemers van vier organisaties in de zakelijke dienstverlening.

 

 

Bijlage

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons