Paul Abell

Inclusief een loopbaan bij de Universiteit van Amsterdam is Paul Abell (1952) al bijna 30 jaar werkzaam als onderzoeker en psycholoog-adviseur op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken, HRM  en diversiteitsmanagement. Op dit moment werkt hij voor Leeuwendaal. Naast adviseur is hij selectiepsycholoog met expertise op het gebied van assessment centers, met name waar het kandidaten met een dubbele culturele achtergrond betreft. Als voorzitter van de adviesraad Diversiteit en Integratie van de gemeente Amsterdam adviseert hij B&W en de gemeenteraad van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Publicatie

De positieve, waarderende (‘appreciative’) focus doet meer recht aan deelnemers dan de traditionele aanpak. En daar heeft zeker ook de organisatie baat bij. Maar hoe werkt het dan en wat is het verschil met het klassieke assessment? Lees hier het stuk van Paul Abell: Appreciative Assessment doet recht aan kandidaten.

Over NSvP

De NSvP is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds, en zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. Wij ontwikkelen, delen en verspreiden kennis op het gebied van mens, werk en organisatie. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. 

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons