Mieke Verbaarschot

Mieke Verbaarschot is Arbeid & Organisatiepsycholoog en goed ingevoerd in thema’s als loopbaanregie, vitaliteit en employability. Zij laat graag haar stem horen als het gaat over stimulerende randvoorwaarden in samenleving, branches en organisaties om eigen regie van professionals te ondersteunen. Zij werkt als zelfstandig trainer en adviseur en is ambassadeur van het Career Story Interview in Nederland. Tevens is zij lid van de NIP A&O projectgroep Duurzame Inzetbaarheid en van de Noloc Programmacommissie. 
 

Veranderingen gaan zo snel dat mensen niet meer weten wie ze zijn en waarnaar ze onderweg zijn.
 - Mark. L. Savickas

De vele veranderingen in werk en leven, in combinatie met onze lossere sociale structuren maken het een echte uitdaging om als individu stevig te blijven staan. Wat helpt is biographicity; het vermogen om nieuwe en verwarrende ervaringen te integreren in de eigen biografie. In de visie van Mieke Verbaarschot is het belangrijk dat coaches mensen faciliteren in het behouden van een eigen sociale identiteit in een leven vol verandering. Methodes als Het Career Story Interview onderstrepen dat het draait om de persoon en dat (vrijwilligers)werk een middel is voor het individu om te leren, te interacteren en productief te zijn.
 

Publicaties

Lees hier het hoofdstuk Career Story Interview (hoofdstuk uit het Complete Loopbaanboek, nov. 2015) dat mooi laat zien hoe 'werk' in deze benadering weer zijn goede plek krijgt; namelijk ondersteunend aan de ontwikkeling van de mens. 

 

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons